Uitsluitend nog essentiële producten op onze dinsdagmarkt

markt
maandag 2 november 2020

Alleen de marktkramers die essentiële producten verkopen, zijn vanaf dinsdag 3 november nog toegelaten op onze wekelijkse dinsdagmarkt. De toegelaten marktkramen verkopen uitsluitend voeding, onderhouds- en huishoudproducten en bloemen.

Kramen die andere producten aanbieden zoals kledij, schoenen,… mogen niet langer komen. Deze beslissing werd afgelopen vrijdag 31 oktober genomen door het overlegcomité en geldt momenteel tot 13 december. Alle betrokken marktkramers werden geïnformeerd. Voorlopig herschikken we de markt niet. Alle toegelaten kramen zullen hun normale standplaats innemen.

Dezelfde spelregels
De beslissing om niet-essentiële marktkramen te weren werd genomen om dezelfde spelregels die gelden voor winkels ook toe te passen op de markten. Anders ontstaat er oneerlijke concurrentie. Het gemeentebestuur begrijpt de teleurstelling bij de marktkramers, maar benadrukt dat de strengere regels absoluut nodig zijn in deze acute fase van de coronacrisis.

Regels voor bezoekers
We roepen alle bezoekers nogmaals op om zich strikt aan de coronaregels te houden:

• Bezoekers komen bij voorkeur alleen, maximum met twee volwassenen of één volwassene die minderjarige kinderen begeleidt.
  • Bezoekers komen naar de markt om te kopen, niet als uitstap. Een marktbezoek moet beperkt blijven tot een half uur.
  • Bezoekers ontsmetten de handen bij het betreden en verlaten van de marktsite. Ze dragen – net als de marktkramers - op elk moment een mondmasker.
  • Consumptie van eten en drinken is op de markt niet toegestaan.

Meer info: dienst lokale economie, lokale.economie@gemeentemol.be, 014 33 08 98