Oproep herfstvakantie: gebruik buitenschoolse kinderopvang alleen wanneer nodig!

opvang
donderdag 29 oktober 2020

Gebruik alleen de buitenschoolse kinderopvang tijdens de herfstvakantie als het écht nodig is. Een intensieve samenwerking tussen de buitenschoolse kinderopvang en de jeugd- en sportdienst zorgt ervoor dat kinderen die het nodig hebben, opgevangen worden. Als je gereserveerd hebt, blijft deze reservatie nog geldig, maar annuleren kan volledig kosteloos. Wat Grabbelpas betreft, gaan enkel de volledige dagactiviteiten door als vervanging voor de buitenschoolse kinderopvang. Kinderen die naar Grabbelpas gaan, mogen dit niet combineren met kinderopvang.

Als je geen opvang nodig hebt, kan je deze plaatsen beter annuleren voor de ouders in de zorg die deze extra plaatsen goed kunnen gebruiken. De buitenschoolse kinderopvang volgt de richtlijnen van Kind en Gezin en vraagt om kinderen zo veel als mogelijk thuis te houden.

Enkel als het echt nodig is
Momenteel is de maximumcapaciteit van buitenschoolse kinderopvang tijdens de herfstvakantie bereikt en er zijn kinderen die op de reservelijst staan. De kinderen die ingeschreven zijn, blijven uiteraard welkom. Als je reserveerde maar thuis zelf voor opvang kan zorgen, vragen we je om deze reservaties te annuleren zodat we extra plaatsen creëren voor ouders die geen andere oplossing hebben.

Grabbelpas
Omdat Grabbelpas voor veel ouders een essentiële vorm van kinderopvang is, behouden we de dagvullende activiteiten. Om wisselende contacten te vermijden, is het niet toegelaten om Grabbelpas te combineren met buitenschoolse kinderopvang. De activiteiten die maar een paar uur in beslag nemen, worden allemaal geannuleerd. Ook bij Grabbelpas roepen we op om je inschrijving te annuleren als je ook zelf voor opvang kan zorgen. Dit kan ook volledig kosteloos.

Meer info: dienst buitenschoolse kinderopvang (schoolgaande kinderen), bkomol@gemeentemol.be, 014 33 15 72