Naar inhoud
Gemeente Mol

Geen traditioneel ontbijt in de Zwaan op Dag van de Jeugdbeweging op 23 oktober

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 16 oktober 2020

Door corona organiseert het gemeentebestuur geen traditioneel ontbijt tijdens de ‘Dag van de Jeugdbeweging’ op vrijdag 23 oktober. Als alternatief trakteren we leiding en leden van de jeugdverenigingen op een lekker lunchpakket. Niet aan de Zwaan, maar aan hun eigen lokaal. In geen geval mag het lunchpakket aan het lokaal of ergens onderweg naar school/het werk, opgegeten worden. Samenscholingen met meer dan vier personen zijn verboden! We rekenen op een coronaveilig verloop van de verdeling en wensen iedereen een fijne ‘Dag van de Jeugdbeweging’.

Bedoeling is dat leden en leiding in jeugdbewegingsuniform vóór ze naar school of het werk gaan, langs hun jeugdbewegingslokaal passeren. Daar krijgen ze op het vooraf afgesproken uur, een lunchpakket overhandigd. De jeugdbeweging bezorgt de planning van de verdeling vooraf aan haar leden. Dit kunnen ze dan tijdens de middag op school of op het werk opeten.

Praktisch

Om de verdeling coronaveilig te laten verlopen, werken de jeugdverenigingen in shiften. De planning wordt vooraf meegedeeld aan hun leden. Bij het ophalen gelden volgende maatregelen:

  • Kom op het aangegeven uur (zie planning). Zo voorkomen we dat verschillende bubbels met elkaar in contact komen.
  • Ouders zijn niet welkom op het terrein. Zij wachten buiten het terrein terwijl de kinderen hun lunchpakket afhalen.
  • +12-jarigen dragen verplicht een mondmasker.
  • Volg het circulatieplan.
  • Respecteer altijd de afstand van 1,5 meter.
  • Ontsmet of was je handen.
  • Na het ophalen ga je meteen verder, je blijft niet hangen.
  • Ziek? Dan blijf je thuis.

Dag van de Jeugdbeweging

Duizenden jongeren gaan elke week naar hun jeugdbeweging. Ze brengen er hun vrije tijd door en maken er vrienden voor het leven. En dat willen we op de ‘Dag van de Jeugdbeweging’ vieren. Toon de buitenwereld dat je bij de jeugdbeweging bent en maak andere jongeren warm om zich ook aan te sluiten.

De ‘Dag van de jeugdbeweging’ is een gekende traditie in onze gemeente. Het gemeentebestuur organiseert al vijftien jaar een ontbijt waar we jaarlijks een 1.000-tal kinderen en jongeren uit Mol en omstreken ontvangen. Corona vraagt dit jaar om een andere aanpak. In samenwerking met onze jeugdverenigingen stelden we dit jaar lunchpakketten samen.

Dankjewel!

Op de Dag van de Jeugdbeweging bedanken we de vele leidsters en leiders van de jeugdverenigingen voor hun vrijwillige en enthousiaste inzet, het hele jaar door. Dank ook voor jullie jeugdig geweld en de speelse verbondenheid. Jullie doen dit geweldig! Dankjewel ook aan de vele gulle middenstanders die al het lekkers voor de lunchpakketten sponsoren.

Meer info: dienst jeugd en sport, 014 33 05 10, jeugddienst@gemeentemol.be