Ga voor energiezuinige ramen met groepsaankoop van IOK

maandag 28 september 2020

IOK organiseert samen met onze gemeente een groepsaankoop voor hoogrendementsglas en energiezuinige ramen. Wens je meer informatie? Volg dan een digitale infosessie op 12 oktober, 27 oktober of 16 november. Schrijf je in via www.iok.be/ramen. Iedereen kan deelnemen.

In een niet-geïsoleerde woning verdwijnt 15% van de warmte door ramen. Investeer en maak je woning comfortabeler en bespaar op je energiefactuur.

Win-winactie

Het plaatsen van energiezuinige ramen is een win-winactie. Premies zijn ook nog steeds mogelijk. Vanaf 2023 volgt een ongeschiktverklaring van een woning als er nog meerdere ramen met enkel glas aanwezig zijn. Om je een extra duwtje in de rug te geven, organiseert IOK in samenwerking met 28 Kempense gemeenten, waaronder ook Mol, een groepsaankoop energiezuinige ramen. Zowel geïnteresseerden met een bestaande woning als nieuwbouwwoning kunnen deelnemen aan de actie.

Interesse?

Wil je graag deelnemen aan de groepsaankoop? Schrijf je vrijblijvend in via www.iok.be/ramen. Heb je geen internet? Schrijf je dan telefonisch in bij het duurzaamheidsteam op het nummer 014 56 27 88 of bij onze milieudienst op het nummer 014 33 07 35.

Digitale infosessies

Wil je graag meer informatie? Schrijf je in voor één van de digitale infosessies via www.iok.be/ramen. Je krijgt informatie over de werking van de groepsaankoop en technische achtergrondinformatie over energiezuinige ramen.

De infosessies gaan door op volgende data:

- maandag 12 oktober om 19.30 uur

- dinsdag 27 oktober om 13.30 uur

- maandag 16 november om 19.30 uur

Je ontvangt vooraf een mail met praktische informatie en de link om deel te nemen.

Wil je mee beslissen?

De keuze van de firma’s gebeurt door een stuurgroep van mensen die energiezuinige ramen willen laten plaatsen. Wil je deel uitmaken van deze stuurgroep? Duid dit dan aan bij je inschrijving.

Combineer de groepsaankoop met de renteloze energielening

Nieuwe ramen zorgen voor een lagere energiefactuur, maar er hangt aan deze investering toch een prijskaartje vast. Gelukkig bestaat de renteloze energielening. Je hebt recht om een aanvraag in te dienen als je behoort tot één van de doelgroepen:

- alleenstaanden

- gepensioneerden

- personen met een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds

- personen met een sociaal tarief

- huishoudens met een jaarlijks gezamenlijk belastbaar inkomen lager dan 31.550 euro (inkomsten 2017 – aanslag 2018)

Renteloos betekent dat je een jaarlijks kostenpercentage (JKP) hebt van 0%. Deze energielening is een lening op afbetaling (consumentenkrediet) van maximaal 15.000 euro. Je kan de lening spreiden over maximaal 10 jaar.

De aanvraag gebeurt aan de hand van een aantal documenten, waaronder de gekozen offerte. Vooraf aan goedkeuring mag er geen factuur opgemaakt worden. De factuur zal in een latere fase door de Vlaamse overheid rechtstreeks aan de aannemer betaald worden.

Je vindt hier meer informatie over de Vlaamse energielening. Je kan ook contact opnemen met Ellen Vanhoudt via 014 57 42 79 of ellen.vanhoudt@iok.be.

Meer informatie: duurzaamheidsteam IOK, 014 56 27 88, duurzaamheidsteam@iok.be