Werken Beneluxplein starten vanaf dinsdag 22 september

beneluxplein
maandag 14 september 2020

- UPDATE: door onvoorziene omstandigheden start de aannemer enkele dagen later met de werken -

Op woensdag 16 september start aannemer Mekano Play met de grondwerken voor de herinrichting van het Beneluxplein in Donk. Van zodra de grondwerken afgerond zijn, plaatst hij aansluitend de verschillende speeltoestellen. Het aanbrengen van wit zand en het terugplaatsen van de zitbanken vormen het laatste onderdeel van de werken. Als alles volgens plannen verloopt, is het plein na een tientaldagen speelklaar!

Het Beneluxplein in Donk ligt in een wijk met veel kinderen. Omdat het plein een fikse opfrisbeurt kan gebruiken, pakken we de herinrichting grondig aan en maken we er een kindvriendelijke ontmoetingsplaats van. Een overzicht van de te verwachten nieuwigheden:

• Herstelling van de basketbalpaal
  • Een groot uitdagend speeltoestel voor 6 tot 12-jarigen
  • Een duikelrek met drie verschillende niveaus
  • Een speeltoestel voor de allerkleinsten
  • Twee veerdiertjes voor kleuters
  • Enkele zitbanken

Het plein kreeg eerder al een pannakooi en nieuwe skatetoestellen waar kinderen en jongeren naar hartenlust kunnen voetballen en skaten.

Lokale handelaars sponsorden een gedeelte van de vernieuwing. Daarnaast wordt ook de opbrengst van het kermiscafé in 2019 gebruikt om het plein gedeeltelijk te financieren. Het overgrote deel van de kosten neemt het gemeentebestuur voor z’n rekening.

Meer info:

> dienst jeugd en sport, 014 33 05 10, jeugddienst@gemeentemol.be