Aangepaste bezoekregeling woonzorgcentrum Ten Hove vanaf dinsdag 8 september

0709 aangepaste bezoekregeling wzc vanaf 8 sept
maandag 7 september 2020

Vanaf dinsdag 8 september zet woonzorgcentrum Ten Hove opnieuw een grote stap in de bezoekregeling. Bezoekers zijn opnieuw welkom op de kamers van de bewoners en kunnen ervoor kiezen om het kamerbezoek te combineren met een wandeling. Het bezoek kan dagelijks doorgaan tussen 10 en 20 uur en er zijn maximaal twee bezoekers tegelijkertijd toegelaten. Bezoekers dragen verplicht een mondmasker. Het bezoek moet niet gereserveerd worden.

Elk woonzorgcentrum gaat aan de slag met de algemene principes van het agentschap Zorg en Gezondheid binnen de eigen context en de eigen omstandigheden. Elke situatie is anders en vraagt een aanpak op maat. Het is dus mogelijk dat onze regeling afwijkt van andere woonzorgcentra of van wat in de media verschijnt. We volgen de situatie in onze gemeente op de voet.

Vanaf dinsdag 8 september is kamerbezoek opnieuw mogelijk, weliswaar met een aantal beperkingen:

Bezoekmomenten

• Dagelijks.
  • Maximaal twee bezoekers tegelijkertijd aanwezig op de kamer.
  • Tussen 10 en 20 uur.
  • Éen bezoekmoment per dag van onbepaalde duur.
  • We vragen uitdrukkelijk om rekening te houden met uren van zorg en maaltijden.
  • Vanaf 8 september is er geen tafelbezoek in de cafetaria en babbelhut meer.
  • Voorlopig blijft de cafetaria nog gesloten, we bekijken de mogelijkheid om deze op korte termijn terug te openen.
  • Keuze tussen kamerbezoek, wandeling op de site Ten Hove of een combinatie van beide.
  • Als je een wandeling maakt, mag je het woonzorgcentrum hiervoor éénmaal verlaten en terug opnieuw betreden. Het is niet de bedoeling dat je tijdens je bezoek onze gebouwen meermaals binnen en buiten gaat.
  • Bij een wandeling volg je de algemene coronarichtlijnen. Op de site Ten Hove draag je altijd een mondmasker en hou je minstens 1,5 meter afstand ten opzichte van andere bezoekers en personeelsleden.

• Je hoeft het bezoek niet te reserveren.
  • Spreek onderling met familie en vrienden duidelijk af wie wanneer op bezoek komt. Een tweede bezoek op dezelfde dag is niet toegestaan.

Sociale bubbel

• Fysiek contact is mogelijk tussen bewoners en bezoekers die tot dezelfde bubbel behoren.
  • We beschouwen enkel partners en kinderen als deel van de sociale bubbel.
  • Uitzonderingen (bijvoorbeeld bewoners zonder kinderen) worden altijd met het hoofd zorg besproken.

Was en geschenken

• De was mag door de familie worden gedaan.
  • Geschenken mogen aan de bewoner afgegeven worden.

Praktisch

• Het dragen van een mondmasker is verplicht gedurende de hele periode van het bezoek, van bij het betreden tot het verlaten van het woonzorgcentrum. Je draagt het mondmasker dus ook op de kamer van de bewoner.
  • Vul op voorhand een verklaring op eer in.
  • Ontsmet je handen vóór het gebruik van de lift.
  • Ontsmet je handen vóór het binnengaan van de afdeling.
  • Aan de ingang van de afdeling vul je het registratiedocument volledig in.
  • Als voor een bepaalde bewoner op een dag al bezoek is geregistreerd, is bezoek die dag niet meer toegestaan.
  • Ontsmet je handen vóór je de kamer binnen gaat.
  • Wens je een medewerker te spreken, gebruik je het oproepsysteem op de bewonerskamer.
  • Je ontsmet je handen als je de kamer verlaat.
  • Er wordt materiaal voorzien om de oppervlakten in de bewonerskamer te ontsmetten, dit gebeurt door de bezoeker wanneer het bezoek is afgerond.

Algemene principes

• Het dragen van een mondmasker is altijd verplicht.
  • Bezoekers registreren zich bij het betreden van het woonzorgcentrum (op de afdeling).
  • Verplaatsingen in het woonzorgcentrum zijn strikt beperkt naar en van de bewonerskamer.
  • Alle andere ruimtes (zithoeken, keuken,…) zijn verboden toegang voor bezoekers.
  • Alle algemeen geldende maatregelen zoals 1,5 meter afstand houden, handhygiëne, hoest- en nieshygiëne, blijven van toepassing.
  • Vertoonde je de afgelopen 14 dagen symptomen van corona zoals hoesten, keelpijn, hoofdpijn, spierpijn, koorts, vermoeidheid,… , is bezoek niet toegestaan.
  • Had je de afgelopen 14 dagen in contact met iemand met een (vermoedelijke) coronabesmetting, is bezoek niet toegestaan.
  • Bezoek is niet toegestaan binnen de twee weken na een reis naar een risicogebied.
  • Als we vaststellen dat richtlijnen niet worden gerespecteerd, verbieden we de toegang tot het woonzorgcentrum.

Meer info: woonzorgcentrum Ten Hove, 014 33 16 00, wzctenhove@gemeentemol.be