Ruil tussen 10 en 20 september je lege batterijen voor een batterijtester

inzamelactie batterijen
maandag 7 september 2020

Batterijen vind je overal in huis in de meest diverse toepassingen. Is de batterij echt helemaal leeg? Breng ze dan binnen bij een Bebat inzamelpunt zoals de containerparken van Millegem en Gompel. Doe dit tussen 10 en 20 september en krijg in ruil een batterijtester (zolang de voorraad strekt).

Wist je dat een batterij niet altijd helemaal leeg is? Vaak werken batterijen niet meer voor een toestel dat veel spanning vraagt zoals bijvoorbeeld een speelgoedautootje. Deze batterijen functioneren meestal wel nog in toestellen die weinig spanning nodig hebben zoals de afstandsbediening van je televisie of een keukenweegschaal.

Test je batterij met een voltmeter of batterijtester

Vooraleer je de batterijen naar een Bebat inzamelpunt brengt, test je ze best even met een voltmeter of een batterijtester. Indien blijkt dat de batterij nog voldoende voltage heeft, gebruik je deze batterijen in een ander toestel. Zo haal je echt alles uit je batterij. Is je batterij helemaal leeg? Wissel ze tussen 10 en 20 september bij de containerparken in voor een gratis batterijtester, ongeacht het aantal binnengebrachte batterijen en zolang de voorraad strekt.

Meer info:

> milieudienst, 014 33 07 35, milieudienst@gemeentemol.be