Naar inhoud
Gemeente Mol

ArmenTeKort Kempen zoekt extra buddy’s

buddyproject ArmenTeKort

Bekijk ook

donderdag 13 augustus 2020

Wil jij je talenten ontwikkelen en kansarmoede bestrijden? Stel je dan kandidaat als buddy van ArmenTeKort. Dit buddyproject koppelt een minder kansrijke inwoner aan een andere Mollenaar of Kempenaar. Doel is mensen te helpen om op eigen kracht hun situatie te verbeteren. Twijfel je nog? Surf naar www.armentekort.be en ontdek hoe jij met één klik het verschil kan maken.

Sociale verbindingen zijn nu belangrijker dan ooit. ArmenTeKort Kempen zoekt daarom extra buddy’s: veerkrachtige mensen om buddy te worden van een persoon die het geloof in zichzelf verloren is. Jullie worden elkaars ‘compagnon de route’.

Buddyduo

Als buddyduo spreken jullie af om samen dingen te doen (een goede babbel, wandelen,…). Door jouw aanwezigheid en ondersteuning krijgt je buddy opnieuw vertrouwen in zichzelf en de toekomst. Laat je door corona niet ontmoedigen. Ook via Whatsapp, telefoon,… en op tal van andere manieren kunnen jullie veel voor elkaar betekenen. Of misschien wil je iemand met minder kansen opnemen in jouw bubbel en dit alles coronaproof.

 

Buddy zijn kan je leren!

Een boeiende opleiding en interactieve workshops geven je inzicht in kansarmoede en empowerment en …

  • leert hoe je verbindend kan communiceren en denken vanuit kansen in plaats van beperkingen, interessante soft skills zowel privé als professioneel
  • oefent de juiste basishouding om als buddy verbinding te maken met de wereld van kansarmoede en wordt hierdoor ook een veerkrachtiger collega, vriend, partner, ouder.

Je staat er niet alleen voor

Als buddy sta je er niet alleen voor. Onze ArmenTeKort Buddy Community betekent veel voor ons en kan ook veel betekenen voor jou. Via regelmatige opvolging, driemaandelijkse intervisies en uitdiepende masterclasses bieden we jou structurele ondersteuning in je traject als buddy.

Interesse?

Heb je interesse om mee te werken? Volg dan de infosessies omwille van corona nu online. Tijdens de infosessies kom je alles te weten over de opleiding en het buddytraject en vertellen buddy’s over hun persoonlijke ervaringen. Inschrijven kan via www.armentekort.be/buddy.

 

Meer info: ArmenTeKort, 0475 46 42 11, armentekort@blenders.be, www.armentekort.be