Respecteer rook- en vuurverbod in natuur- en heidegebieden en bossen

buffels ver

vrijdag 7 augustus 2020

Door de droogte van de afgelopen weken kondigt de gouverneur een politiebesluit af met een absoluut rook- en vuurverbod in alle bossen, natuur- en heidegebieden en een verbod om vuur in openlucht te maken. Gelieve dit verbod strikt te respecteren. De maatregel geldt voor onbepaalde duur tot intrekking van het verbod.

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) kondigde code oranje af voor de provincie Antwerpen. Doordat het erg droog is in onze natuur -en heidegebieden en bossen, is het brandgevaar er erg groot. Daarom geldt er opnieuw een rook -en vuurverbod in deze gebieden. Omdat het ook elders in de provincie droog en brandgevaarlijk is, zijn kampvuren op het volledige grondgebied van de provincie verboden.

Meer info: dienst veiligheid, 014 33 07 38, veiligheid@gemeentemol.be