Naar inhoud
Gemeente Mol

Start voorbereidingswerken restauratie iconisch amfitheater domein Galbergen

kappen bomen galbergen
woensdag 5 augustus 2020

Op maandag 10 augustus starten gemeentewerklieden op domein Galbergen met voorbereidingswerken voor de restauratie van het iconische amfitheater, gebouwd in 1950. De werken starten met het kappen van een aantal bomen die te dicht bij het theater staan en te hoog uitgroeiden. Het kappen neemt ongeveer twee weken in beslag. De restauratiewerken starten later dit jaar. Domein Galbergen blijft – uitgezonderd de afgesloten werfzone - tijdens de werken steeds toegankelijk.

Al sinds mensenheugenis vormt het amfitheater hét beeld dat domein Galbergen kenmerkt. Om dit karakteristieke monument ook de komende jaren te bewaren, zijn restauratiewerken dringend nodig. Alvorens met de restauratiewerken te starten, is het nodig een aantal bomen te kappen.

Restauratie amfitheater

De restauratiewerken aan het amfitheater starten later dit jaar. Dit openluchttheater met kasteeltorens, podium en zittrappen krijgt een volledige opknapbeurt. Naast het reinigen en herstellen van de muur met de kasteeltorens, wordt ook het podium van het theater opgebroken en terug aangelegd met klinkers. De zittrappen worden uitgegraven en weer opgebouwd met een nieuwe verharding in split vermengd met cement. Eénmaal de werken afgerond, is het amfitheater weer helemaal klaar om ‘bespeeld’ te worden.

Meer info: milieu en groen, 014 33 07 37, groendienst@gemeentemol.be