Geen toeschouwers meer toegelaten op sportactiviteiten- en wedstrijden

2607 geen toeschouwers meer op sportwedstrijden en -activiteiten
zondag 26 juli 2020

Vanaf maandag 27 juli zijn toeschouwers of publiek niet langer toegelaten op sportactiviteiten en –wedstrijden. Dit werd aangekondigd door de Vlaamse minister van sport Ben Weyts na overleg met verschillende sportinstanties.

Alle wedstrijden en trainingen – zowel binnen als buiten – moeten plaatsvinden achter gesloten deuren en zonder publiek. Deze maatregel moet helpen om op korte termijn het aantal sociale contacten terug te dringen. Dit is noodzakelijk om de exponentieel stijgende besmettingscurve af te buigen.

Streng draaiboek in opmaak

De sportactiviteiten en –wedstrijden zelf kunnen voorlopig nog doorgaan volgens de geldende protocollen. Wel werd er voor de sportsector al een draaiboek uitgewerkt voor wanneer er nog striktere maatregelen vereist zijn. Maandag 27 juli vergadert de Nationale Veiligheidsraad opnieuw. Mogelijk volgen dan nog andere of bijkomende beperkingen voor de sportsector.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 07 11, communicatie@gemeentemol.be