Naar inhoud
Gemeente Mol

Molse vrijwilligers seniorenraad uitgenodigd op nationale feestdag

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
donderdag 16 juli 2020

Francois Geerts en Goretti Van Craenendonck ontvingen een officiële uitnodiging voor de festiviteiten van onze nationale feestdag in Antwerpen. Deze twee Molse senioren hebben zich tijdens de coronacrisis hard ingezet. Ze staan symbool voor de talrijke vrijwilligers in onze gemeente. Francois en Goretti zijn welkom op een miniconcert in het MAS. Ons land en onze gouverneur willen hen en alle Molse vrijwilligers bedanken voor hun uitzonderlijke bijdrage tijdens deze coronacrisis.

Francois en Goretti zijn allebei lid van onze seniorenraad en zetten zich al geruime tijd in voor verschillende projecten. Tijdens de coronacrisis schakelde ze zelfs een tandje hoger.

TelefoonSTER Goretti

Goretti zette zich tijdens de coronacrisis in als ‘TelefoonSTER’ en bouwde dit initiatief verder uit in Donk. Bij mensen met een beperkt netwerk zorgden de coronamaatregelen mogelijks voor eenzaamheid en extra bezorgdheden. Een eenvoudig telefoontje betekende voor hen een wereld van verschil. De telefoonsterren belden mensen regelmatig op voor een vrijblijvende babbel. Ze peilden naar hoe de persoon zich voelde en of er noden waren. Die eventuele noden werden doorgegeven aan onze dienst seniorenplus, die op haar beurt een oplossing zocht.

IT’er Francois

Francois maakt deel uit van een groep vrijwilligers die de ‘knoppenwinkel’ organiseren. Zij helpen bij moeilijkheden met de computer, tablet of smartphone. Francois organiseerde videovergaderingen met deze groep om de ondersteuning voort te zetten. Hij deed ook een oproep in de nieuwsbrief voor senioren om problemen te melden via mail en beantwoorde deze mails.

Onze seniorenraad schonk tablets aan de woonzorgcentra en het ziekenhuis in onze gemeente. Francois zorgde ervoor dat deze volledig in orde en geïnstalleerd waren. Hij hielp ook mee om de laptops gebruiksklaar te maken die geschonken werden voor kinderen uit kwetsbare gezinnen. Zo werd de leerachterstand van deze kinderen verkleind.

Alternatieve en unieke ceremonie

Door de gezondheidscrisis vindt de nationale feestdag op 21 juli niet in zijn gebruikelijk vorm plaats. Er wordt een alternatieve en unieke ceremonie uitgewerkt waarbij in de verschillende provincies hulde wordt gebracht aan de coronaslachtoffers en verschillende beroepen die tijdens de crisis aan het front stonden.

In Brussel vindt een ceremonie plaats in aanwezigheid van de Koning en de Koningin, waar Koning Filip het woord neemt. Zijn korte speech wordt gevolgd door verschillende muzikale optredens. Daarenboven worden er op verschillende locaties in ons land miniconcerten georganiseerd als huldebetoon, zoals het concert in het MAS waar onze vrijwilligers te gast zijn. Deze miniconcerten maken deel uit van de promotiecampagne van ons land: België, eigenzinnig fenomenaal.

Meer info: dienst seniorenplus, 014 33 16 00, dienstseniorenplus@gemeentemol.be