Naar inhoud
Gemeente Mol

Kermis Donk gaat door! Uiteraard volledig coronaproof

Kermis Donk
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
donderdag 2 juli 2020

Kermis Donk – van zondag 12 tot en met dinsdag 14 juli – wordt de eerste kermis in onze gemeente die doorgaat in coronatijden. Als organisator houden we ons uiteraard strikt aan de coronarichtlijnen die de federale overheid uitvaardigde voor het laten doorgaan van kermissen. Ook de foorreizigers engageren zich tot het naleven van de uitgewerkte veiligheidsprotocollen. Voor eventuele randactiviteiten - zowel publiek als privé - gelden de strikte regels en beperkingen van activiteiten en evenementen.

Als organisator is het gemeentebestuur verantwoordelijk voor het veilige verloop van de kermissen. In coronatijden gelden enkele belangrijke voorwaarden:

  • Er geldt éénrichtingsverkeer op het kermisparcours. We vragen alle kermisbezoekers om dit strikt op te volgen.
  • Ter hoogte van de in- en uitgangen wordt de capaciteit van het maximale aantal bezoekers gecontroleerd. Het gemeentebestuur voorziet hiervoor private security.
  • Kermisbezoekers kunnen de handen desinfecteren aan de in- en uitgangen.
  • We voorzien extra ruimte voor de kermiskramen op een groter kermisparcours zodat bezoekers gemakkelijker onderling afstand kunnen houden.
  • De foorreizigers dragen mondmaskers en voorzien ook alcogel voor de kermisbezoekers.
  • De kermis is elke dag open van 14 tot 21 uur.

Strikt opvolgen
We vragen alle kermisbezoekers om de richtlijnen strikt op te volgen. Een veilige kermis is in ieders belang. We wensen de foorreizigers alle succes bij de herstart. De foorreizigers mogen vanaf woensdag 8 juli oprijden en hun plaatsen innemen.

Meer info: dienst lokale economie, 014 33 08 98, lokale.economie@gemeentemol.be