Help anderstalige mama’s aan een betere toekomst word vrijwillige kinderoppasser

2906 help anderstalige mama s
woensdag 1 juli 2020

Het leren van Nederlands bevordert de integratie van anderstalige vrouwen. Om ook vrouwen met jonge kinderen de kans te geven om les te volgen, zoeken we vrijwillige kinderoppassers. Werk je graag in groep met kinderen en hun mama’s, én kan je tijd vrijmaken op dinsdag- en/of donderdagvoormiddag? Neem dan contact op met het Huis van het Kind Regio Mol via huisvanhetkind@gemeentemol.be.

Op dinsdag- en donderdagvoormiddag tussen 9 en 12 uur organiseert het Huis van het Kind Regio Mol het project Moeder-Taal waarbij anderstalige moeders Nederlandse lessen volgen. Om ook vrouwen met kleine kinderen de kans te geven deel te nemen, voorzien we kinderopvang in de gebouwen van de buitenschoolse kinderopvang Windekind. We kunnen rekenen op de samenwerking met o.a. het centrum voor volwassenenonderwijs CBE Kempen en Kind en Gezin. Voor de organisatie van de opvangmomenten zoeken we vrijwillige oppassers. Zo draag jij je steentje bij aan hun toekomst!

Wat verwachten we van jou?

• Je bent sociaal en je hebt een open, respectvolle en zorgzame houding.
  • Je werkt graag met (kleine) kinderen en hebt hier de nodige basiskennis voor.
  • Je kan (kleine) kinderen stimuleren in hun ontwikkeling op een pro- actieve manier.
  • Je werkt ook graag in groep met de kinderen en occasioneel met hun mama’s.
  • Je bent beschikbaar op dinsdagvoormiddag en/of donderdagvoormiddag tussen 9 en 12 uur.
  • Je bent minimum 1 voormiddag aanwezig per 2 weken en je engageert je voor een ‘langere’ periode tussen september 2020 en juni 2021.
  • Je kan aanwezig zijn op één van de voorbereidende vrijwilligersvergaderingen begin september.

Interesse?
Stuur je motivatie en je gegevens door via mail naar huisvanhetkind@gemeentemol.be Na 1 augustus contacteren we je om samen te bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Meer info: Huis van het Kind Regio Mol, 014 33 15 81, huisvanhetkind@gemeentemol.be, www.huisvanhetkindregiomol.be