Naar inhoud
Gemeente Mol

Extra uurtje terrassen op week- en zondagen vanaf woensdag 1 juli

terrassen1
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 30 juni 2020

Vanaf 1 juli mogen de terrassen in onze gemeente alle dagen openblijven tot 1 uur ‘s nachts. Dit betekent dat de beperking tot 24 uur op week- en zondagen wegvalt. Eerder voerde het gemeentebestuur de vervroegde sluiting in na overleg met de horeca-uitbaters.

Met de aanvankelijke beperking wilde het gemeentebestuur de impact van de verruimde terrassen op de nachtrust van de buurtbewoners afwachten. Na een eerste evaluatie met de politie en de horeca-uitbaters blijkt een versoepeling haalbaar.

Dit betekent dat de terrassen vanaf woensdag 1 juli – net zoals de horecazaken zelf – alle dagen tot 1 uur ’s nachts mogen openblijven. Het is de verantwoordelijkheid van de horeca-uitbaters om tijdig te stoppen en te zorgen dat alle klanten voor het einduur het terras of de zaak hebben verlaten.

Strikte opvolging
Uitbaters die zich niet aan de afspraken houden én overmatige buurthinder veroorzaken, worden strikt opgevolgd door politie en gemeentebestuur. Wanneer nodig leggen we op basis van politieverslagen gericht beperkende maatregelen op voor de betrokken horecazaak. Dit kan via een burgemeesterbesluit. Op deze manier blijven we in overleg met alle betrokkenen streven naar een succesvolle herstart van de horeca, mét respect voor de buurtbewoners.

Meer info: dienst lokale economie, 014 33 08 98, lokale.economie@gemeentemol.be