‘Mol, Balen, Dessel en Retie stoppen met roken’ klokt af op 54 stoppers

dinsdag 30 juni 2020

We mogen maar liefst 54 rookstoppers, waaronder 17 Mollenaars, feliciteren met hun succesvol traject. Coronacrisis of niet, heel veel rookstoppers uit Mol, Balen, Dessel en Retie bleven gemotiveerd om hun traject verder te zetten. Rookstopcoach Els Bosch zorgde in onze gemeente voor persoonlijke begeleiding, digitaal of telefonisch. Als gemeentebestuur zijn we erg fier dat onze rookstoppers hebben volgehouden. We wensen hen veel succes met hun nieuw, rookvrij leven!

Op 6 maart startten 81 gemotiveerde rokers uit Mol, Balen, Dessel en Retie aan een rookstoptraject. In 8 sessies, verspreid over drie maanden zetten zij belangrijke stappen naar een rookvrij leven. Ondertussen zijn 54 van hen daar ook helemaal in geslaagd.

Corona houdt hen niet tegen
Door de coronacrisis werd al in het begin van het traject duidelijk dat de rookstoppers niet meer fysiek konden afspreken voor de sessies. Voor een paar deelnemers werkte dit ontmoedigend, maar het overgrote deel liet de moed niet zakken. Tabakologe Els Bosch voorzag digitale begeleiding en zelfs, voor degenen die wilden, individuele telefonische sessies.

Fier op onze stoppers
Als gemeentebestuur zijn we heel fier op onze rookstoppers. Dat zelfs het coronavirus hun weg naar een rookvrij leven niet kan blokkeren, wil toch zeggen dat het volharders zijn die niet zomaar opgeven! We wensen hen alle succes en hopen samen met hen mee op een rookvrij leven!

Tot in 2021?
Kon je dit jaar niet deelnemen? Geen zorgen. Het bestuur denkt eraan om in 2021 een nieuw rookstoptraject te organiseren. Blijf op de hoogte via www.gemeentemol.be!

Meer info: dienst jeugd en sport, 014 33 05 10, sportdienst@gemeentemol.be