Leerkracht vijfde en zesde leerjaar? Het kanjerkamp heeft jou nodig!

2506 leerkrachten kanjerkamp
vrijdag 26 juni 2020

Ben jij leerkracht in de derde graad van het lager onderwijs? Heb je zin om kinderen uit het gewoon onderwijs met leerachterstand een vliegende start te geven in september? Meld je dan aan als vrijwilliger voor het Kanjerkamp en word Molse Vedette! Je werkt een speels educatief programma uit en geeft les tussen 10 en 21 augustus aan een kleine groep kinderen.

Je meld je aan via deze link.

De effecten van corona op (kwetsbare) kinderen zijn enorm groot. Verschillende kinderen liepen een leerachterstand op. Daarnaast krijgen niet alle kinderen de kans om deel te nemen aan het reguliere vrijetijdsaanbod waar er leerrijk spel-contact is met andere kinderen. Als gemeente streven we naar een kindvriendelijk beleid waarin maximale kansen voor alle kinderen centraal staan.

Het ‘Kanjerkamp’ is dus meer dan een ‘zomerschool’ waarin kinderen met leerachterstand extra leerkansen krijgen. We focussen ook op ontdekken, ontwikkelen, vrienden maken en vrije tijd.

Wat vragen we van jou?

Inhoud opdracht en taken:

• Je staat in voor de didactische uitwerking in de zomerschool, dus je geeft les aan een kleine groep kinderen (maximum 14 leerlingen per twee leerkrachten, zodat er ook nog opgesplitst kan worden in nog kleinere groepen afhankelijk van de noden, maar waar er evenzeer coteaching-gewijs samengewerkt kan worden).
  • Twee leergebieden staan centraal, namelijk taal en STEM. De effectieve lesinhouden zullen afgestemd moeten worden met de noden van de leerlingen die geformuleerd worden op de klassenraad.
  • Opvolgen van de voortgang van de leerling en evalueren van de leerdoelen (aan de hand van aangereikte voortgangsdocumenten die een minimale administratieve vragen).

Je bent bereid om:

• Je te engageren voor het volledige zomerkamp: elke weekdag van 9 tot 12 uur aanwezig zijn, zodat er continu├»teit voor de kinderen is.
  • Te differentiëren en op maat te werken met de leerlingen.
  • Samen te werken in een team.
  • Aanwezig te zijn tijdens het startmoment op vrijdag 3 juli (9-12 uur).

Wat bieden wij aan?

• De titel van Molse Vedette, een eer om deel te nemen en een toffe sfeer om in te werken.
  • Een start-voormiddag met het hele zomerschool-team, met koffie en ontbijtkoeken waarbij materialen worden uitgewisseld en aangereikt (vooraf gemaakte sjablonen voor een weekplanning en leidraad voor de uitwerking van het dagverloop). Je maakt er kennis met jouw collega-vedetten en krijgt kans om jouw expertise te delen.
  • Gratis inhoudelijke en didactische ondersteuning door Schoolmakers.
  • Mogelijkheid tot bijscholing in de vorm van webinars, gebruik van didactisch materiaal van DocAtlas.
  • Een kans om kennis te maken met innovatieve onderwijstechnieken en die toe te passen in een professionele omgeving met begeleiding.
  • Intervisie- en supervisie-momenten.
  • Een vergoeding van 400 euro voor het engagement van het volledige zomerkamp.

Het ‘Kanjerkamp’ is een initiatief van alle schoolnetten in onze gemeente in nauwe samenwerking met het gemeentebestuur.

Meer info: afdeling onderwijs en kinderopvang, 014 33 15 91, zomerschool@gemeentemol.be