Naar inhoud
Gemeente Mol

Coronaproof ravotten op Speelplein Galbergen: opendeurdag op 1 juli

2606 speelpleinwerking
vrijdag 26 juni 2020

-- UPDATE: uit voorzorg voor het coronavirus gaat de aangekondigde opendeurdag van 1 juli niet door. Spelen op het speelplein tijdens de zomermaanden kan wel. --

Vanaf 7 juli tot en met 21 augustus organiseert Speelplein Galbergen opnieuw speelpleinwerking. Omwille van de coronamaatregelen organiseren ze dit jaar twee bubbels: één voor kinderen van het eerste tot het derde leerjaar en een tweede bubbel voor kinderen van het vierde leerjaar tot het derde middelbaar. Kleuters kunnen dit jaar helaas niet komen. Het speelplein werkt uitzonderlijk met voorinschrijvingen. De helft van de plaatsen staat nu al open, de andere helft is telkens een week voor de opvangperiode beschikbaar. Kinderen die inschrijven, komen minstens voor twee volledige dagen.

 

De werking van Speelplein Galbergen ziet er door de coronarichtlijnen dit jaar anders uit dan gewoonlijk.  

Van eerste leerjaar tot derde middelbaar
Het speelplein voorziet dit jaar twee bubbels:

  • één voor kinderen van het eerste tot en met het derde leerjaar
  • een tweede bubbel voor kinderen van het vierde leerjaar tot het derde middelbaar

De kinderen zijn uiteraard alleen welkom als ze niet ziek zijn en minstens 5 dagen voor de opvang geen symptomen van corona hebben. 

Voor kleuters kan het speelplein dit jaar helaas geen plaats voorzien. 

Volledige dagen
Spelen is dit jaar enkel mogelijk voor volledige dagen:

  • De kinderen zijn welkom tussen 9 en 9.30 uur. Brengen gebeurt volgens het kiss-and-ride principe.
  • Afhalen kan tussen 16.15 en 16.45 uur. Dit gebeurt zoveel mogelijk gespreid. De afspraken worden gemaakt met de ouders.

Voorinschrijven en betalen
Het speelplein werkt met voorinschrijvingen. Momenteel staat de helft van alle plaatsen open voor heel de zomer. De andere helft wordt de maandag voor de opvangweek opengezet. Let op, ‘vol is vol’. Bovendien hou je rekening met volgende voorwaarden:

  • Elk ingeschreven kind komt minstens twee volledige dagen per week, dit om alle plaatsen zo goed mogelijk te vullen omdat een bubbel voor een week telt. Wie meermaals zonder geldige reden afwezig is, moet zijn plaats voor de volgende weken afstaan.
  • Je stuurt één week voordat je kind komt de gegevensfiche ingevuld door naar inschrijvingen.sppl.galbergen@gmail.com. De blanco fiches vind je op http://speelplein-galbergen.be/prijzen-en-uren/.
  • Je betaalt cash en gepast op de dag zelf. Betalen met vrijetijdscheque is mogelijk, maar moet ook gepast gebeuren.
  • Probeerpassen zijn er dit jaar niet.
  • De verzekering betaal je meteen bij de eerste keer.