Naar inhoud
Gemeente Mol

Gezocht: extra begeleiders vrijetijdsprogramma Kanjerkamp

vrijwilligers kanjerkamp
donderdag 25 juni 2020

Van 10 tot en met 21 augustus organiseren we een ‘Kanjerkamp’ voor kinderen uit de lagere school en de eerste graad van het (gewoon) secundair onderwijs. Om een boeiend en ontspannend namiddagprogramma in elkaar te steken, zoeken we nog vrijwilligers. Je maakt je bij voorkeur een volledige week vrij, maar ook wie maar een of enkele namiddagen beschikbaar is, is welkom.  Leesopa’s, timmer-oma’s, sportieve studenten, knutselmama’s,… met veel goesting om erin te vliegen: stel je kandidaat via deze link.

Graag omgaan met kinderen en vrije tijd hebben tussen 10 en 21 augustus zijn de belangrijkste voorwaarden om als vrijwilliger aan de slag te gaan in het ‘Kanjerkamp’. Het namiddagprogramma start om 13 uur, het einde is voorzien om 16 uur.

Programma samenstellen
Monitoren, sportcoaches, leerkrachten muziek of plastische opvoeding, opa’s die graag voorlezen, oma’s die kunnen timmeren, een imker in de buurt van het Centrum die leerlingen wil ontvangen, een mama die op een bijzondere plek werkt en een bedrijfsbezoekje wil organiseren,… Kortom, iedereen die zich wil engageren is welkom!

Ook vrijwilligers die middagtoezicht willen doen of logistiek willen ondersteunen zijn welkom.

Begeleiding en ondersteuning
De vrijwilligers worden intensief begeleid door Schoolmakers, een organisatie die leer- en veranderprocessen in scholen ondersteunt. Dankzij deze begeleiding genieten ze zowel tijdens de voorbereidingsmomenten als tijdens de kampdagen van feedback en tips.

Wat is een ‘Kanjerkamp’?
In MooiMol geven we kinderen uit de lagere school en de eerste graad van het (gewoon) secundair onderwijs met leerachterstand een extra ruggensteuntje via de Zomerschool. Daarom lanceren we een ‘Kanjerkamp’ van 10 tot en met 21 augustus. Tijdens het kamp staan bijleren, nieuwe vrienden maken, sport én spel centraal. Het educatieve voormiddagprogramma wordt uitgewerkt op basis van de noden van de deelnemers, in kaart gebracht door de klassenraad. In de namiddag staan sport, kunst, cultuur, natuur en spel op het programma. Vrijwillige leerkrachten, onze Molse Vedettes, werken het Kanjerkamp uit. Het doel: kinderen een onvergetelijke tijd bezorgen en hen een vliegende start geven in september!

Meer info: afdeling onderwijs en kinderopvang, 014 33 15 91, zomerschool@gemeentemol.be