Naar inhoud
Gemeente Mol

Dieren- en boerenmarkt opent opnieuw op zondag 21 juni

donderdag 18 juni 2020

Op zondag 21 juni heten we je vanaf 8 uur opnieuw van harte welkom op het Rondplein voor onze dieren- en boerenmarkt. De dienst lokale economie maakte een plan op om ieders veiligheid te garanderen. In het circulatieplan werken we –zoals bij de dinsdagmarkt- met enkele vaste in- en uitgangspunten. Enkele kramen krijgen tijdelijk een andere plaats om ruimte te laten voor de uitgebreide horeca-terrassen. Welkom allemaal!

Na drie maanden start de dierenmarkt terug op. Naast particulieren en handelaars die dieren verkopen, staan de boerenmarkt en de hotdogkramen ook opnieuw voor je klaar. De dieren- en boerenmarkt is immers al meer dan 125 jaar oud en in onze gemeente een vaste waarde op zondag.

Maximum 50 kramen
De overheid laat op markten maximum 50 marktkramen toe. In totaal staan er op de dieren- en boerenmarkt 30 abonnementhouders. Aangevuld met gemiddeld 15 tot 20 particuliere verkopers valt dit mooi binnen het maximum aantal marktkramen.

Maatregelen zoals dinsdagmarkt

Omdat de dieren- en boerenmarkt onder dezelfde categorie valt als de dinsdagmarkt, zijn we verplicht om dezelfde richtlijnen voor beide markten te hanteren:

  • Kom alleen. Een bezoek aan de dieren- en boerenmarkt is nog géén gezinsuitstap.
  • Kom enkel langs om aan te kopen
  • Respecteer altijd en overal de afstand van 1,5 meter
  • Mondmaskers zijn voor marktbezoekers niet verplicht, wel aan te raden
  • Plan vooraf je bezoek met ons marktplan en het overzicht van de marktkramen op gemeentemol.be/marktplanzondag

Tijdelijke geen tweedehandsmarkt
In het nieuwe marktplan dat volledig volgens de voorzorgsmaatregelen werd opgesteld zijn maar 50 kramen toegelaten. Hierdoor is er tijdelijk geen plaats meer voor de tweedehandsmarkt die op het Santo Tomasplein plaatsvond. In de toekomst bekijken we of en hoe we deze opnieuw kunnen toelaten.

Meer info: dienst lokale economie, 014 33 08 98, lokale.economie@gemeentemol.be