Verslag bewoners woonzorgcentrum Ten Hove van 7 tot 16 juni

donderdag 18 juni 2020

Zondag 7 juni

Vandaag hadden we de eer om het Oud-Turnhouts gebak te mogen verwelkomen. Ze bakten gratis smoutebollen voor onze bewoners, personeel en serviceflatbewoners. De foto’s zeggen genoeg. Ze hebben super lekker gesmaakt. Daarbovenop kwam burgemeester Wim Caeyers ook nog een woordje van dank brengen en de boodschap dat we nog even moeten volhouden. Het smoutebollenfeest ging gepaard met muziek van Dj Ludo. Er konden liedjes aangevraagd worden door en voor onze bewoners. Het werd een gezellig samenzijn. Het gevoel van samenhorigheid kwam sterk naar boven.

Maandag 8 juni

Vandaag genoten de bewoners van de Gele Zonnestraal weer van een klapke met hun familie.

Dinsdag 9 juni

De bewoners van de groene oase konden weer wat bijpraten met hun familie. In de voormiddag raadpleegden we de nieuwe richtlijnen en bekeken we hoe we de bezoekregeling konden aanpassen. In de namiddag werden de aangepaste bezoekregeling uitgestuurd. Het paramedisch team was druk in de weer om alle familieleden en bewoners op de hoogte te brengen.

Woensdag 10 juni

‘Ochtendstond heeft goud in de mond’ was deze voormiddag zeker van toepassing! De aardbeien die al enkele dagen lagen te rijpen in de zon, werden geoogst. Dit konden we zeker proeven. De bewoners van de blauwe wolk genoten vandaag van hun vertrouwde klapke.

Dinsdag 16 juni

Dit gaat voorlopig de laatste blog zijn die we maken. De maatregelen versoepelen, familie krijgt stilletjes aan meer en meer de kans om hun moeder, vader,…te bezoeken, eens mee te gaan wandelen enz… We voelen ook dat hier het meeste nood aan is. Door de versoepelingen gaan we hopelijk de dingen meer kunnen gaan loslaten waardoor we terug wat activiteiten kunnen aanbieden en het normale leven stilletjes terug op gang kan komen. We willen jullie allemaal hartelijk bedanken voor alles wat jullie toch ook mee hebben moeten doorstaan. Het gemis van je familie, het begrip dat jullie voor ons toonden doorheen heel deze ‘uitzonderlijke’ situatie. Het mag gezegd worden: “samen sterk”.