Naar inhoud
Gemeente Mol

Externe verhuur lokalen gemeentelijke scholen al zeker niet tot 30 juni

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 10 juni 2020

Het huren van lokalen van gemeentelijke scholen door externe verenigingen voor activiteiten is al zeker niet mogelijk tot en met het einde van het schooljaar. Voor de periode in de zomervakantie en na 1 september, bekijken we wat praktisch haalbaar is én wat de coronarichtlijnen zullen zijn bij de start van het nieuwe schooljaar.

Mogelijk zijn bepaalde activiteiten van sport- en/of cultuurverenigingen wel toegelaten volgens de coronarichtlijnen, toch zijn ze vaak niet verzoenbaar met de strikte hygiëne- en poetsrichtlijnen die gelden voor de scholen. Zo stelt het onderwijsprotocol letterlijk dat niet-essentiële externe activiteiten in de scholen moeten vermeden worden. De scholen moeten absoluut prioriteit geven aan het veilig lesgeven en noodopvang.  

In zomervakantie en na 1 september?

Voor de periode in de zomervakantie en na 1 september, analyseert onze dienst onderwijs de praktische uitdagingen inzake poetsen en hygiëne die gepaard gaan met een mogelijke externe verhuur. Het is minder vanzelfsprekend om dit alles in een vakantieperiode te organiseren. Voor de periode na 1 september wachten we op de coronarichtlijnen voor een veilige herstart van het nieuwe schooljaar. We verwachten deze pas in de loop van de zomervakantie.

Schoolsporthallen

Deze noodzakelijke beslissing staat los van het externe gebruik van de sporthallen in Achterbos en Rauw door sportclubs. Deze sporthallen, eveneens gevestigd in gemeentelijke infrastructuur, worden beheerd door de afdeling jeugd & sport met ondersteuning ter plaatse van gemeentelijke zaalwerkers.

Meer info: dienst onderwijs, 014 33 15 93, onderwijs@gemeentemol.be