Naar inhoud
Gemeente Mol

Nog vrije plaatsen voor programma Zomerfit. Schrijf in via gemeentemol.be/sport

zomerfit vrije plaatsen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 10 juni 2020

Er zijn nog heel wat vrije plaatsen voor het extra uitgebreid ‘Zomerfit’-programma dat de dienst jeugd en sport organiseert vanaf 29 juni tot en met 26 augustus. Iedereen vanaf 16 jaar kan deelnemen. Inschrijvingen kan via www.gemeentemol.be/sport. Je betaalt 4,50 euro per les. Je moet vooraf betalen en hebt de keuze om een beurtenkaart aan te kopen voor de volledige lessenreeks of een 5-beurtenkaart.

Door de coronacrisis werden heel wat sportlessen dit voorjaar geannuleerd, waardoor velen op hun ‘sporthonger’ bleven zitten. Ook dit zomerfit-programma staat of valt met de actuele coronamaatregelen. Tijdens de lessen worden de voorzorgsmaatregelen rond de fysieke afstand van 1,5 meter en de hygiëne maximaal gerespecteerd.

Zomerfit-programma:

 

> Maandag (29/06, 6/07, 13/07, 20/07, 27/07, 3/08, 10/08, 17/08, 24/08)

 • 14 - 15 uur: bodygym-bodyfit
 • 18.45 - 19.45 uur: lichaamstraining
 • 20 - 21 uur: aerobic (bijna volzet)
 • 21 - 22 uur: fatburning (bijna volzet)

> Dinsdag (30/06, 7/07, 14/07, 28/07, 4/08, 11/08, 18/08, 25/08)

 • 19 – 20 uur: poweryoga

> Woensdag (1/07, 8/07, 15/07, 22/07, 29/07, 5/08, 12/08, 19/08, 26/08)

 • 19 – 20 uur: zumba gold
 • 20 – 21 uur: pilates

Locatie?

Sportcentrum Den Uyt, Rode-Kruislaan 20. Als de activiteit het mogelijk maakt en het weer meezit, worden de lessen zoveel mogelijk buiten gegeven.

Voor wie?

Voor iedereen vanaf 16 jaar.

Inschrijven?

Inschrijven voor de zomerfit kan via www.gemeentemol.be/sport. Schrijf zoveel mogelijk online in. Uitzonderlijk kan je voor deze zomerfit ook telefonisch of via e-mail inschrijven. Ter plaatse inschrijven is momenteel nog niet mogelijk omwille van de coronawachtpost in Den Uyt. Deze zal er niet meer zijn wanneer de lessen starten.

 

Online inschrijven?

Online inschrijven? Hou er rekening mee dat je meteen moet betalen met PC-banking. Hou dus je bankkaart bij de hand.

 1. Surf naar www.gemeentemol.be/sport
 2. Klik (links) op ‘online inschrijven sportactiviteiten’, dan kom je op de webshop.
 3. Ga naar ‘aanmelden als nieuwe gebruiker’ (indien nodig).
 4. Maak een eigen account aan (gebruikersnaam en wachtwoord).
 5. Ga naar ‘activiteiten’.
 6. Klik op de gekleurde balk waarin de activiteit geformuleerd staat.
 7. Schrijf je nu in. Betaal met self-banking. Krijg je een foutmelding, maak dan eerst je winkelmandje leeg en ga terug naar stap 5.
 8. Online inschrijven kan tot twee werkdagen voor de start van de activiteit.
 9. Schrijf je later in dan de startdatum van de lessenreeks? Schrijf dan niet online in, maar contacteer de dienst jeugd en sport om de inschrijving in orde te maken (sportactiviteiten@gemeentemol.be, 014 33 05 10).

Telefonisch of via e-mail inschrijven

 • E-mail: sportactiviteiten@gemeentemol.be
 • Telefonisch: 014 33 05 10
  • o Maandag, dinsdag, woensdag: 9 - 12 uur en 13.30 - 16 uur
  • o Donderdag, vrijdag: 9 - 12 uur

Kostprijs?

Je betaalt 4,50 euro per les. Je moet vooraf betalen en hebt de keuze om een beurtenkaart aan te kopen voor de volledige lessenreeks of een 5-beurtenkaart. De beurtenkaart is enkel geldig tijdens ‘zomerfit 2020’ en dient voor de activiteit waarvoor je bent ingeschreven (basisactiviteit). Daarnaast kan je met de beurtenkaart ook vrij deelnemen aan de andere activiteiten tijdens de zomer 2020 als je een keertje niet kan deelnemen aan je basisactiviteit. Deelnemers van de sportlessen dit voorjaar, ontvingen een e-mail over de regeling.

Info bij aanbod activiteiten

 

> Bodygym-bodyfit

Bodygym-bodyfit is een vorm van onderhoudsgymnastiek waarbij de lesgeefster verandert van tempo en intensiteit. Uithoudingsoefeningen, BBB-oefeningen, lenigheid, stabiliteit en rugontlastende oefeningen wisselen elkaar af.

> Lichaamstraining

Lichaamstraining is een vorm van onderhoudsgymnastiek die op rustige manier wordt gegeven. Tijdens de cursus doen we grondoefeningen, vaak met fitbal, in functie van je lokale conditie, soepelheid, figuur en rugontlasting. Het is een afwisseling van lenigmakende en versterkende oefeningen voor lokale spiergroepen.

> Power yoga

Power yoga combineert het beste van yoga en pilates, waarbij de pittige pilatesoefeningen worden afgewisseld met de rustgevende en ontspannende houdingen uit yoga. Je krijgt een complete workout met aandacht voor de ademhaling en het versterken van verschillende spiergroepen. De combinatie van inspanning en ontspanning is geschikt voor iedereen, omdat er meerdere opties zijn om het rustiger of zwaarder te maken.

 

> Zumba gold

Zumba gold combineert Zumba met aerobicoefeningen. Deze dansstijl is ontwikkeld om de basisbewegingen van Zumba te leren. De lessen zijn gemakkelijk te volgen met eenvoudige danspasjes op de typische Zumba-muziek. Geen moeilijke choreografie en dus geschikt voor iedereen die van swingende muziek houdt. Ook geïnteresseerden in rolstoel kunnen deelnemen.

> Pilates

Oefeningen gericht op het bevorderen van de lichaamsbeheersing, evenwicht, soepelheid, lenigheid, coördinatie en spierkracht, wisselen elkaar af. Dit wekelijks uurtje sport richt zich op zowel lichaam als geest, waarbij de nadruk ligt op de ademhaling en op het geconcentreerd uitvoeren van de oefeningen.

Meer info: dienst jeugd en sport, 014 33 05 10, sportactiviteiten@gemeentemol.be