Naar inhoud
Gemeente Mol

Cursusaanbod Pionier op www.getouw.be, online inschrijven loting vanaf 15 juni

dinsdag 9 juni 2020

Vanaf maandag 15 juni tot en met vrijdag 10 juli kan je je keuze doorgeven voor het cursusjaar 2020-2021 van Pionier. Je doet dit via www.getouw.be. Vanaf 11 juli worden de plaatsen voor de cursussen per computerloting toegewezen, zo krijgt iedereen gelijke kansen. Na de loting ontvang je een bevestiging.

Het hele cursusaanbod vind je nu al terug op www.getouw.be.

Pionier is de dagcursuswerking van Cultuurcentrum ’t Getouw. Ieder jaar biedt Pionier een uitgebreid en gevarieerd cursusaanbod aan. Wil je een taal leren, je creativiteit ontwikkelen, kennismaken met een bepaald onderwerp of gewoonweg nieuwe mensen ontmoeten? Dan zit je goed bij Pionier. Meer dan 80 vrijwilligers zorgen voor een vlotte organisatie en een enthousiaste begeleiding.

Toewijzing plaatsen

De computer wijst per cursus de plaatsen toe aan diegenen die hiervoor inschreven. Zijn er meer inschrijvingen dan plaatsen voor de cursus, dan bepaalt de loting wie er mag deelnemen. Is de cursus volzet en kan jij er niet meer bij, dan kom je automatisch op een wachtlijst terecht. Van zodra er een plaats vrijkomt, nemen we contact met je op.

Uitgestelde betaling door corona

Na de computerloting ontvang je een bevestiging in je mailbox of brievenbus met daarop de cursussen waarvoor je bent ingeschreven. Door corona bestaat er momenteel nog veel onzekerheid over de omstandigheden waarin de lessen in het najaar mogen doorgaan, daarom sturen we de betaaluitnodiging dit jaar wat later. Je mag deze eind augustus verwachten. Mocht er alsnog nog een cursus geannuleerd worden omwille van corona, dan betalen we het cursusgeld van de gemiste lessen terug.

Inschrijven na loting vanaf 25 augustus

Vanaf dinsdag 25 augustus kan iedereen weer gewoon rechtstreeks inschrijven voor de cursussen waarvoor er nog plaatsen vrij zijn. Dit kan zowel via www.getouw.be als telefonisch op 014 32 27 87.

Samen met anderen een cursus volgen

Je kan voor elke cursus slechts één plaats per persoon reserveren. Wil je samen met vrienden, kennissen,… een cursus volgen, dan vult ieder apart een inschrijfformulier in. Je kan bij de opmerkingen aangeven of je samen met iemand de cursus wil volgen. In dat geval gaat je aanvraag ook als één geheel in de loting en worden jullie ofwel samen uitgeloot, of wordt er niemand uitgeloot.

Goed om weten

  • De lessen vinden plaats in de lokalen van de Academie voor Muziek en Woord, Guido Gezellestraat 31B.
  • Het cursusjaar start half september 2020 en eindigt in mei 2021.
  • De cursussen gaan door van 9.30 tot 11.30 uur en van 13.30 tot 15.30 uur, de dagen waarop de lessen plaatsvinden zijn afhankelijk van de cursus die je kiest.
  • Tijdens de schoolvakanties worden er geen cursussen gegeven.
  • Er zijn geen examens.

Meer info: Pionier, 014 32 27 87, pionier@gemeentemol.be, www.getouw.be