Naar inhoud
Gemeente Mol

Nog geen duidelijkheid over zwemzomer Vita Den Uyt, Bistr'eau wel open

Vita Den Uyt
maandag 8 juni 2020

Vrijdagvoormiddag 5 juni vond een videovergadering plaats tussen Vita Den Uyt en het gemeentebestuur voor een eerste bespreking van een mogelijke heropening in de zomer. Voor het zwembad bestaat er nog geen absolute duidelijkheid dat 1 juli de toegelaten openingsdatum wordt. De Nationale Veiligheidsraad nam hierover nog geen finale beslissing. Sneller openen dan 1 juli verwachten we zeker niet. Wel opent Bistr'eau vanaf dinsdag 16 juni opnieuw de deuren met aangepaste openingsuren. 

De Nationale Veiligheidsraad gaf afgelopen woensdag perspectief voor het herstarten van talrijke sportactiviteiten. Voor zwembaden kwam er evenwel geen mogelijke startdatum uit de bus. 

Tijdens de stuurgroepvergadering bespraken het gemeentebestuur en Vita Den Uyt enkele mogelijke scenario's voor de zomervakantie. Dankzij de combinatie van binnen- en buitenbaden heeft Vita Den Uyt verschillende opties. Wat het uiteindelijk zal worden, hangt ook sterk af van de protocolen die nog voor de zwemsector moeten worden uitgewerkt en bekrachtigd door de federale overheid. Pas wanneer dit duidelijk is, valt een beslissing over de binnen- en buitenzwembaden voor komende zomer, gekoppeld aan de openingsuren die hiervoor zullen gelden. 

Bistr'eau opent wel opnieuw

De heropening van de horeca geeft Bistr'eau - gevestigd in het zwembadencomplex - de kans om opnieuw te herstarten. Dit zal vanaf dinsdag 16 juni gebeuren met aangepaste openingsuren:

  • maandag: gesloten
  • dinsdag: vanaf 17 uur
  • woensdag: vanaf 11.30 uur
  • donderdag: vanaf 17 uur
  • vrijdag: vanaf 17 uur
  • zaterdag: vanaf 11.30 uur
  • zondag: vanaf 11.30 uur

Meer info: Vita Den Uyt, 014 39 19 30, mol@vitagroep.be