Naar inhoud
Gemeente Mol

Verslag bewoners woonzorgcentrum Ten Hove van 25 tot 31 mei

vrijdag 5 juni 2020

Maandag 25 mei

Wat ging het er weer gezellig aan toe in onze babbelhut, telkens is het toch een blij weerzien van beide partijen. Onze kapsters kregen een ferme merci voor de geknipte en gekapte kapsels. De zorgkundige hadden deze taak de voorbije weken op zich genomen en gezorgd dat iedereen er goed uit zag, maar een knipbeurt was bij de meeste hoog nodig. Vandaag was de verrassing groot toen Stinus na lange tijde zijn hondje Belle nog eens terug zag. En bij Maria kwam het achterkleinkind Josefien mee op bezoek, geboren in maart. Geloof het maar, dit zijn zo’n mooie momenten die ons als personeel heel veel voldoening geven. Een bevestiging dat we goed bezig zijn en we doen dit toch voor onze mensen. 

Het café Cor en Ona kwam vandaag weer langs op de Blauwe Wolk. Ne goeie Leffe bij een spelletje rummikub op terras. Er zijn slechtere manieren om je dag door te brengen, toch?

Dinsdag 26 mei

Vandaag werd het eerste bezoek verwacht in de cafetaria. De Groene Oase mocht, na de partners vorige week, de spits afbijten. We kregen heel wat feedback van de bewoners en hun familie. Hiermee gaan we aan de slag om het bezoek zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Ook in de babbelhut verschenen vandaag heel wat bekenden van onze bewoners.

Er werd weer geturnd vandaag aan de terrassen. Met wat aanmoediging gingen de handen toch de lucht in.

In de namiddag hebben de bewoners van de gele zonnestraal de binnentuin bezocht… Niet enkel om te genieten van het weer, want er werd eerst nog wat gesport! De petanquebaan werd terug onkruid vrij gemaakt, de steentjes wat platter gemaakt… Armen, benen, stembanden, … ze kwamen allemaal aan bod. Want RUST ROEST! En terwijl de mannen aan het petanque spelen waren, genoten de vrouwen van het zonnetje op hun rug. Daarna werd er nog even genoten van een tas koffie in het zonnetje, uiteraard…

En al geluk dat we toch een paar bewoners hebben op de groene oase die groene vingers hebben. Zij zorgen ervoor dat al de plantjes die we gekregen hebben…(en het zijn er veel) mooi verzorgd worden. Sommige plantjes hadden echt wel nood aan verzorging. Ik heb zelfs al en weddenschap gedaan met één bewoonster of dat een plantje het zou overleven of niet…Wie wint trakteert op een drankje!

We kregen ook een foto aan met groeiende ‘vergeet-me-nietjes’. Moesten er nog mooie vergeet-me-nietjes groeien vanuit onze zaadjes, dan mag je de foto’s altijd doorsturen.

Woensdag 27 mei

Vandaag werd het konijnenhok nog eens onder handen genomen door de ijverige helpende handen.

Het hok werd vakkundig uitgeveegd en de konijnen kregen nieuw stro en hooi.

Omdat onze dames zo druk bezig waren, zagen de konijnen mooi hun kans om te ontsnappen.

Het witte konijn was ons te snel af en het werd een race met Eric, onze tuinman, om het terug te pakken te krijgen.

Ondertussen ging het zwarte konijntje lopen. Gelukkig was deze minder snel en sprong het zelf terug in zijn hok.

De voormiddag vloog voorbij.

Donderdag 28 mei

Christianne vierde vandaag haar verjaardag. En er werd gezongen voor haar. Frans Deckx en Lieven Van Vaerenbergh gaven het beste van zichzelf en de bewoners genoten ten volle van de zon, het zingen en het samen zijn met andere bewoners.

Muziek brengt plezier…. Dat hebben we nu echt wel gemerkt.

Vrijdag 29 mei

Voorlopig sluit het café ‘Cor en Ona’ zijn deuren. Echter zal dit over genomen worden door de afdelingen.

Vrijdag hebben de personeelsleden van de gele zonnestraal cafetaria gehouden, en niet zomaar cafetaria! Ze hebben het hele terras omgetoverd tot een tropische tuin! Op elke foto kan je zien hoe goed de sfeer was, hoe de mensen genoten hebben van hun voeten in het water, of zand, te kunnen steken, te genieten van een glaasje wijn… Een namiddagje genieten in Hawaiiaanse sfeer!

Ook op de blauwe wolk en de Groene Oase hebben ze cafetaria gehouden. Onze bewoners zijn snel gewend geraakt aan hun wekelijks glas wijn ed.

Zaterdag 30 mei

Sporadisch voorzien we activiteiten op zaterdag en/of zondag om wat amusement te brengen in het weekend. Volgende week staat, voor onze bewoners weliswaar, een verrassing gepland. Laten we hopen op goed weer.

Zondag 31 mei

De Rode Avondgloed trakteerde hun bewoners ook op zomerse taferelen en een fris glaasje. Foto’s zeggen meer dan woorden.

Ze hebben er weer van genoten!