Wat is toegelaten vanaf maandag 8 juni in MooiMol?

Wat is toegelaten vanaf 8 juni
donderdag 4 juni 2020

Vanaf 8 juni kunnen we terug op café, restaurant en op hotel gaan. Ook alle sportactiviteiten mogen vanaf dan hervatten. Daguitstappen en meerdaagse reizen zijn weer toegelaten in België. Stap voor stap hernemen we ons sociale leven, maar onder strikte voorwaarden. Wat is nu juist toegelaten vanaf maandag 8 juni in MooiMol?

Cafés, restaurants en hotels

Cafés, restaurants en hotels mogen vanaf 8 juni heropenen onder een aantal voorwaarden:

• Gasten worden aan tafel bediend
  • Per tafel geldt er een maximum van 10 personen
  • Obers dragen bij de bediening een mondmasker
  • Tussen de tafels geldt een minimumafstand van 1,5 meter
  • Er geldt een sluitingsuur vanaf 1 uur ’s nachts

Sport

Alle sportactiviteiten, binnen en buiten, mogen hervatten onder volgende voorwaarden:

• In groepen niet groter dan 20 personen
  • De contactsporten zoals judo, boksen, basketbal of voetbal moeten ‘contactloos’ blijven trainen

Ook fitnesscentra en –clubs mogen openen. De kleedkamers en douches mogen nog niet gebruikt worden.

Zwembaden en wellnesscentra blijven nog gesloten.

Culturele activiteiten

Alle culturele activiteiten mogen zonder publiek hervatten.

Erediensten

Religieuze of levensbeschouwelijke erediensten mogen opnieuw plaatsvinden, met een maximum van 100 aanwezigen. Rituelen en symbolische handelingen met fysiek contact blijven verboden.

Toerisme en reizen

Daguitstappen en meerdaagse reizen zijn weer toegelaten in België.

Na 8 juni beslist de Nationale Veiligheidsraad over verdere versoepelingen. Meer info hierover vind je in ons nieuwsbericht.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 07 11, communicatie@gemeentemol.be