We hebben ze! Mondmaskerpakket in elke brievenbus tegen 7 juni

ZE ZIJN ER mondmaskers
woensdag 3 juni 2020

Goed nieuws: we hebben de mondmaskers! Rond 7 juni ontvangen onze inwoners een mondmaskerpakket in de brievenbus. In deze enveloppe vinden ze een brief van het gemeentebestuur, een infomagazine, een mondmasker met bijhorende filter en een tegoedbon voor de filters van de Federale Overheid. Door de enveloppe huis-aan-huis te verdelen, informeren we elke inwoner grondig over de huidige coronamaatregen en geven we hen hulpmiddelen waarmee we ze veilig door de exitstrategie loodsen. Omdat de mondmaskerpaketten in 15.224 brievenbussen moeten belanden, krijgt niet iedereen het pakket op dezelfde dag.

Voor het vullen van de enveloppen en de huis-aan-huis-verdeling van de pakketten, doen we beroep op talrijke individuele vrijwilligers en verenigingen. We zijn hen enorm dankbaar voor hun inzet en hulp. Omdat het over meer dan 15.000 pakketten gaat, zal de verspreiding enkele dagen in beslag nemen. We werken gehucht per gehucht. Via onze facebookpagina houden we je op de hoogte van de stand van zaken.

Wat vind je in de enveloppe?

1. Een bedankbrief van het college van burgemeester en schepen. Hiermee bedanken we je voor je solidariteit en verantwoordelijkheidszin die jullie al toonden tijdens deze crisis. Een sterk staaltje MooiMol waar we samen trots op mogen zijn.

2. Een infomagazine. In dit magazine vertellen we je meer over:
  • De maatregelen die in onze gemeente gelden tijdens de exitstrategie
  • De teststrategie en de contactopvolging
  • De heropstart van de gemeentelijke dienstverlening
  • Het correct gebruik van mondmaskers
  • Het coronahulplijn voor iedereen die hulp kan gebruiken, ook nu de maatregelen versoepelen

1. Een mondmasker van het gemeentebestuur met bijhorende filter voor elk gezinslid vanaf 6 jaar (geboren in 2014). Het gaat om de filters die besteld werden bij Think Pink. Het correct dragen van een mondmasker, beschermt de andere en vormt een onderdeel van de verschillende hygiënemaatregelen zoals het bewaren van 1,5 meter afstand en het grondig wassen van je handen. Dat is meteen ook de belangrijkste reden waarom de mondmaskers slechts zin hebben vanaf de leeftijd van 6 jaar.

2. Een tegoedbon voor het afhalen van twee extra filters, voor elk gezinslid vanaf 6 jaar. Het gaat om de twee filter van de Federale Overheid. We bezorgen toegoedbonnen en niet de filters zelf omdat ze te groot zijn om toe te voegen aan de enveloppe die in de brievenbus valt.

Je gebruikt deze filters als extra bescherming in:
  • een zelfgemaakt en herbruikbaar mondmasker
  • de mondmaskers die je van het gemeentebestuur krijgt
  • of je gebruikt ze rechtstreeks als mondmasker

Meer info: communicatiedienst, 014 33 07 11, communicatie@gemeentemol.be