Naar inhoud
Gemeente Mol

Privékunstwerk Heilig Hartziekenhuis herinnert aan ingrijpende coronaperiode

Privékunstwerk ziekenhuis
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 3 juni 2020

Het Heilig Hartziekenhuis speelt een ontzettend belangrijke rol in de strijd tegen corona. Om het personeel hiervoor blijvend te bedanken, zetten een aantal inwoners een privé-initiatief op met een kunstwerk in de inkomhal van het ziekenhuis. Steunen kan door geld te storten op rekeningnummer BE04 7360 6751 8431 met vermelding ‘Coronazorgers’.

De inzet van het ziekenhuispersoneel was en is enorm. We zetten hen hiervoor eerder al in de bloemetjes, met applaus op straat, een ovatie op het Rondplein en allerlei attenties. Het privé-initiatief van het kunstwerk geeft ons de kans om hen blijvend te bedanken. De bedanking gaat trouwers breder dan uitsluitend de medewerkers van het ziekenhuis. Het kunstwerk is een eerbetoon aan alle zorgmedewerkers uit onze regio, ook de mensen van de thuisverpleging, de woonzorgcentra en de overige zorginstellingen. De gemeentebesturen van Mol, Balen en Dessel, de kern van het werkingsgebied van het ziekenhuis, steunen het idee dan ook volledig.

Bomannetjes

Daisy Boman, wereldwijd bekend van haar Bomannetjes, staat in voor het werk. Het bevat een dubbele boodschap: zowel de zorg en ondersteuning voor de patiënt als de dankbaarheid van de inwoners is voelbaar. De timing voor de installatie en onthulling delen we later mee.

Steunen

Een kunstwerk maken en plaatsen kost uiteraard geld. Om het project te financieren hopen de initiatiefnemers op giften van inwoners, bedrijven en organisaties. Wil jij graag steunen en zo je dankbaarheid tonen? Doe dan een gift op rekeningnummer BE04 7360 6751 8431 met vermelding ‘Coronazorgers’.

Meer info initiatiefnemers: