Familiebezoek in Nederland toegelaten

3005 grensovergang
zaterdag 30 mei 2020

Sinds zaterdag 30 mei mag je opnieuw familie in Nederland bezoeken. Een ministerieel besluit dat hiervoor de toelating geeft, is sinds vandaag van kracht. Dit geldt voor alle buurlanden van België. Uiteraard moet je tijdens je bezoek wel de coronarichtlijnen in het desbetreffende land respecteren.

Voor het familiebezoek over de grens gelden dezelfde voorwaarden als de huidige regeling van toepassing in België:

• Een huishouden, ongeacht de grootte, mag thuis tot 4 personen ontvangen. Deze 4 personen zijn steeds dezelfde personen en maken al dan niet deel uit van eenzelfde huishouden.
  • Wanneer een persoon van een huishouden bij een andere persoon thuis is uitgenodigd, dan verbindt zijn volledige huishouden zich, en zelfs indien deze persoon zich alleen naar de afspraak begeeft.
  • De leden van de nieuwe ‘groep’ die zo gevormd wordt mogen thuis geen andere personen ontvangen, noch door andere personen ontvangen worden.
  • De regels van 1,5 afstand blijven van toepassing!

Winkelen in Nederland?

Ook winkelen in een buurland is toegelaten. Dit laatste geldt voor bewoners nabij de grens voor wie het sneller is om in Nederland te winkelen. Funshoppen in Nederland is dus niet de bedoeling. Toeristische uitstappen naar het buitenland en andere niet-essentiële grensoversteken blijven verboden.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 07 11, communicatie@gemeentemol.be