Naar inhoud
Gemeente Mol

Mondmaskers: van de luchthaven naar jouw brievenbus

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 29 mei 2020

Als alles volgens planning verloopt, landt het transportvliegtuig met onze mondmaskers op zaterdag 30 mei in Zaventem. Op de luchthaven brengt de douane de nodige formaliteiten in orde zodat na een tweetal werkdagen een transport kan vertrekken naar het centrale depot van Think Pink. Eens aangekomen in dit depot vertrekken de mondmaskers onmiddellijk naar onze gemeente. We verwachten dat we op vrijdag 5 juni kunnen starten met de verdeling in onze eigen gemeente. We zijn bijzonder dankbaar voor de talrijke vrijwilligers die ons helpen om deze enorme logistieke klus te klaren!

De mondmakers leggen een hele weg af voordat ze in jouw brievenbus belanden. We houden je op de hoogte van elke stap die we hierin nemen. Als alles volgens planning loopt, rekenen we op volgende timing:

  1. Op zaterdag 30 mei landt het transportvliegtuig met mondmaskers op de luchthaven van Zaventem.
  2. De douane heeft ongeveer twee werkdagen nodig om de goederen te controleren en vrij te geven voor transport.
  3. Het transport van de mondmaskers van de luchthaven naar het centrale depot van Think Pink neemt één werkdag in beslag.
  4. Bij aankomst in het depot vertrekken de mondmaskers onmiddellijk naar de verschillende gemeenten, dus ook naar Mol. We hopen dat dit gebeurt op woensdag 3 juni.
  5. Op donderdag 4 juni starten we in onze gemeente met het vullen van de enveloppen met mondmaskers. We kunnen hiervoor rekenen op de hulp van talrijke verenigingen en vrijwilligers.
  6. Vanaf 5 juni starten we met de huis-aan-huisverdeling van de mondmaskers.

Verdeling mondmaskers
De verdeling van de mondmaskers in 15.224 brievenbussen betekent een enorme logistieke organisatie. De enveloppen vallen dus niet allemaal op dezelfde dag bij elke inwoner in de brievenbus. We doen beroep op talrijke verenigingen en vrijwilligers die de verdeling per gehucht organiseren. Via onze Facebookpagina houden we je op de hoogte van de stand van zaken.

Dank aan talrijke vrijwilligers
Maar liefst 164 individuele vrijwilligers en talrijke verenigingen stelden zich kandidaat om ons te helpen bij het vullen van de enveloppen met mondmaskers en de huis-aan-huisverdeling. We zijn bijzonder blij dat we mogen rekenen op zoveel solidariteit en bereidwilligheid. Dankzij de steun van deze talrijke helpende handen, krijgen we deze gigantisch grote logistieke operatie goed georganiseerd. Nieuwe vrijwilligers kunnen zich niet meer aanmelden.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 07 11, communicatie@gemeentemol.be