Naar inhoud
Gemeente Mol

Na succesvolle herstart dinsdagmarkt gaan we op 2 juni voor nog beter

vrijdag 29 mei 2020

Na een analyse van alle feedback op onze eerste succesvolle dinsdagmarkt sturen we ons marktplan bij. Op die manier verbeteren we de bereikbaarheid van de kramen en verhogen we de doorstroming voor de bezoeker. Dankzij het nieuwe circulatieplan lukt dit zonder de veiligheid in het gedrang te brengen. Het aangepaste marktplan voor dinsdag 2 juni is helemaal klaar en vind je op gemeentemol.be/marktplan.

Door de beperking tot maximum 50 kramen per markt, krijgt elke week een andere groep marktkramers de kans om hun kraam op te stellen. De tweede week komen dus de marktkramers aan bod die we vorige week jammer genoeg moesten weigeren. Dankzij de vlotte samenwerking met alle betrokken partijen verliep de eerste dinsdagmarkt zonder noemenswaardige problemen. We denken evenwel dat het nog beter kan, waardoor we een aantal aanpassingen doorvoeren.

Eénrichtingsverkeer
Dinsdag stelden we vast dat we in bepaalde markzones over voldoende straatbreedte beschikken om het eenrichtingsverkeer aan te passen, daar laten we beide wandelrichtingen toe. Met nadarhekken en linten scheiden we beide wandelrichtingen duidelijk af. Dit geldt voor de Lakenmakersstraat en de Corbiestraat. Hierdoor functioneren de Lakenmakersstraat en het uiteinde van de Corbiestraat ter hoogte van het Baron van Eetveldeplein als in- én uitgang. Ook op het Rondplein voorzien we meer flexibiliteit in de circulatie. Dit alles maakt het mogelijk om zo vlot mogelijk de beoogde marktkramen te bereiken, mét behoud van voldoende onderlinge afstand.

Minder in- en uitgangen
Door de aangepaste circulatie kunnen we het aantal in- en uitgangen verminderen, waardoor we minder bemande ontsmettingsposten moeten organiseren. Concreet sluiten we de in- en uitgangen af ter hoogte van de Schansstraat en de Boerenkrijgstraat.

Richtlijnen voor bezoekers

  • Een marktbezoek is (nog) géén gezinsuitstap, maar wel noodzakelijk voor gerichte aankopen
  • Kom alleen en hou je bezoek zo kort mogelijk
  • Respecteer altijd en overal de afstand van 1,5 meter
  • Mondmaskers zijn voor marktbezoekers niet verplicht, wel aan te raden
  • Plan vooraf je bezoek met ons marktplan en het overzicht van de marktkramen op gemeentemol.be/marktplan
  • Dringend nood aan een toilet? Welkom in ’t Getouw

Meer info: dienst lokale economie, 014 33 08 98, lokale.economie@gemeentemol.be