Naar inhoud
Gemeente Mol

Positief rapport voor eerste dinsdagmarkt: bedankt aan marktkramers én bezoekers

7cb15f9d-5308-4137-acc1-7b306e845883
dinsdag 26 mei 2020

De eerste dinsdagmarkt sinds de uitbraak van het coronavirus verliep uiterst positief. De markt zag er volledig anders uit dan normaal: de marktkramers stonden slechts aan één zijde van het marktparcours opgesteld. De bezoekers volgden verplicht éénrichtingsverkeer. Het maximumaantal bezoekers was begrensd op 300 personen. Politie en stewards leidden alles in goede banen. Hieronder vind je het eerste rapport van onze marktleiders: 

  • Voor vele bezoekers was de nieuwe werkwijze nog wat wennen. Vooral het éénrichtingsverkeer was moeilijk. Vele bezoekers liepen een klein stukje in de verkeerde richting om “nog snel iets te gaan halen”. We bekijken mogelijke aanpassingen van de marktcirculatie naar volgende week toe.
  • Maximum 300 personen werden op hetzelfde moment op het marktparcours toegelaten. Alleen rond 11 uur bereikten we deze capaciteit en moesten een paar bezoekers even wachten. Het overgrote deel van de voormiddag schommelde het bezoekersaantal tussen 200 en 250.
  • Politie en stewards leidden alles in goede banen  en stelden vast dat nagenoeg alle bezoekers de onderlinge afstand van 1,5 meter probleemloos respecteerden.
  • De verplichting om alleen te komen, werd jammer genoeg niet door iedereen opgevolgd. Vele mensen kwamen toch als koppel, wat eigenlijk niet de bedoeling is.
  • De marktkramers waren allemaal heel dankbaar, positief en begripvol. Heel fijn om de handen op deze constructieve manier in elkaar te slaan! Deze eerste succesvolle start vormt een uitstekende basis om verder op te bouwen.

Meer info: dienst lokale economie, 014 33 08 98, lokale.economie@gemeentemol.be