Naar inhoud
Gemeente Mol

Voorlopig nog geen herstart van zondagse dieren- en boerenmarkt

Dieren- en boerenmarkt
maandag 25 mei 2020

De beslissing om onze zondagse dieren- en boerenmarkt voorlopig nog niet op te starten, blijft ook de komende weken gehandhaafd. Het gemeentebestuur wacht de besluiten af van de Nationale Veiligheidsraad die zouden gelden vanaf maandag 8 juni. Hopelijk krijgen we dan een beter zicht op een mogelijke datum voor een herstart.

De praktische richtlijnen voor de heropstart van de markten zijn onmogelijk toe te passen op onze zondagse dieren- en boerenmarkt. We spreken dan over de verplichte circulatie voor bezoekers, de beperkte bezoektijd, de verplichting om alleen te komen, de verschillende ontsmettingsmogelijkheden en de verplichting voor de marktkramers om mondmaskers te dragen.

Particulier en professioneel
Het feit dat deze markt plaats biedt aan zowel particuliere als professionele standhouders, bemoeilijkt de situatie. Als we de dieren- en boerenmarkt kunnen opstarten, vinden we het belangrijk dat beide groepen standhouders opnieuw welkom zijn. Een dieren- en boerenmarkt met uitsluitend enkele professionele handelaars doet afbraak aan het historische concept van deze traditionele markt.

Gezellig gezinsgebeuren
Per definitie is onze wekelijkse dieren- en boerenmarkt een gezellig gezinsgebeuren waar het behouden van de onderlinge afstand zeer moeilijk is. Ook brocante- en rommelmarkten worden door het Nationale Crisiscentrum nog expliciet verboden, wat aansluit bij onze actuele zienswijze op de dieren- en boerenmarkt. 

Meer info: dienst lokale economie, 014 33 08 98, lokale.economie@gemeentemol.be