Naar inhoud
Gemeente Mol

Kom je naar de dinsdagmarkt? Bestudeer vooraf het marktplan

DEFINITIEF PLAN 2000392 Dinsdagmarkt - week 1 - proef 6
maandag 25 mei 2020

Dinsdag 26 mei heropent onze dinsdagmarkt. Om de markt veilig te laten verlopen, gelden een aantal maatregelen. We vragen iedereen om zijn of haar marktbezoek voor te bereiden. Hiervoor maakten we een overzichtelijk marktplan met een lijst van de aanwezige marktkramers en de belangrijkste richtlijnen. Je vindt het marktplan online op www.gemeentemol.be/marktplan. Daarnaast delen we het op papier ook uit aan de marktingangen.

Dankzij de nodige voorbereiding weet je vooraf op welke manier je toegang krijgt tot de markt, of je favoriete kraam aanwezig is én hoe de verplichte circulatie verloopt. Naast een beperkt aantal kramen geldt ook verplicht een maximumaantal gelijktijdige bezoekers. Wanneer dit aantal bereikt is, sluiten we tijdelijk de toegang(en).

In- en uitgangen
In de Lakenmakerstraat is uitsluitend een toegang voorzien. Je mag hier – wegens de verplichte circulatie in één richting – de markt niet verlaten. Het Baron van Eetveldeplein aan het einde van de Corbiestraat mag je uitsluitend gebruiken om het marktparcours te verlaten. Daarnaast zijn er op het Rondplein en in de Corbiestraat nog meerdere gecombineerde in- en uitgangen.

Kom alleen
‘Kom alleen’, blijft een belangrijk uitgangspunt. Een bezoek aan de markt is in deze fase van de exitstrategie nog geen gezellige gezinsuitstap. Alleen voor het begeleiden van kinderen of mensen met een fysieke of mentale beperking geldt een uitzondering. Beperk je tijd op de markt voor je aankopen.

Volg de aanwijzingen
Al deze richtlijnen volgen uit de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad. Mogen we iedereen vragen om de aanwijzingen van onze medewerkers en de marktkramers te respecteren? Zo blijft het veilig voor iedereen. Afstand houden én een goede handhygiëne blijven nog steeds essentieel. De nodige ontsmettingsmogelijkheden zijn voorzien aan de marktkramen en aan de in/uitgangen.

Meer info: lokale economie, 014 33 08 98, lokale.economie@gemeentemol.be