“(Nog) geen gezellige gezinsuitstap naar onze dinsdagmarkt”

maandag 25 mei 2020

Met veel plezier organiseren we dinsdag 26 mei opnieuw onze dinsdagmarkt. Het weerzien met onze vertrouwde marktkramers betekent opnieuw een belangrijke volgende stap in de terugkeer naar ‘normaal’. Jammer genoeg is het nog niet de markt waar je gezellig met je partner of gezin heerlijk van kraam tot kraam flaneert en oude bekenden hartelijk begroet. Ook het afsluiten van een gezellige marktdag met een gezellig kopje koffie op een zonovergoten terrasje is nog niet aan de orde.

Om een heropflakkering van het coronavirus te vermijden, organiseren we onze dinsdagmarkt volgens strikte federale richtlijnen. Eerst en vooral danken we onze marktkramers om hiervoor constructief met ons samen te werken.

Net zoals voor de winkels geldt voor de dinsdagmarkt: kom alleen! Uitsluitend voor de begeleiding van minderjarigen of mensen met een lichamelijke of mentale beperking mag je met twee komen.

Kom naar de markt voor gerichte aankopen en hou je bezoek zo kort mogelijk. Slechts de helft van de marktkramers is aanwezig. We verspreiden vandaag een marktplan met kramenlijst, zodat je precies weet welke van jouw favoriete kramen deze week present zijn én waar deze staan. Volgende week komen de overige marktkramers aan bod. We beperken onze markt verplicht tot maximum vijftig kramen.

Tijdens de markt geldt tussen de bezoekers op elk moment een verplichte tussenafstand van 1,5 meter. Respecteer dit, alsjeblieft. We voeren gerichte maatregelen in om deze afstand maximaal te handhaven. Zo werken we met afzonderlijke in- en uitgangen in en met een verplichte éénrichting op het marktparcours. Hierdoor kruis je minder marktbezoekers. Op de grond komen er aanduidingen voor het creëren van ‘veilige’ wachtrijen met voldoende tussenafstand.

Onze medewerkers wijzen je tijdens de markt graag de weg. Wie zijn of haar marktbezoek goed wil voorbereiden, kan vooraf al het marktplan met een kramenlijst bestuderen. Deze vind je op www.gemeentemol.be/marktplan én delen we op de markt ook zelf uit.

De marktkramers dragen verplicht een mondmasker. Als marktbezoeker is het voor jou niet verplicht, maar raadt de federale overheid het wel aan. Elke marktkramer voorziet ontsmettingsmogelijkheden voor je handen. Ook aan de in- en uitgang bieden we de mogelijkheid om je handen te ontsmetten.

• Hoge nood aan een toiletbezoek? Je bent tijdens de markturen welkom in ’t Getouw, op enkele minuutjes wandelen.

We bedanken iedereen voor het begrip én de discipline om onze dinsdagmarkt veilig te laten verlopen.”

Burgemeester

Wim Caeyers