Naar inhoud
Gemeente Mol

Nood aan kinderopvang in juli en augustus? Laat het ons alvast weten!

Kinderopvang juli en augustus
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
woensdag 20 mei 2020

De online inschrijvingen voor de buitenschoolse kinderopvang tijdens de zomermaanden starten op zaterdag 23 mei. Omdat we nog geen duidelijkheid hebben over de manier waarop we de kinderopvang in juli en augustus mogen organiseren, schrijf je in op de reservelijst. Op die manier kennen we de opvangnoden en proberen we hiermee rekening te houden van zodra we de richtlijnen vanuit de Nationale Veiligheidsraad kennen. Dus, denk je opvang nodig te hebben? Schrijf dan alvast in op de reservelijst. Let wel op: het gaat niet om een definitieve inschrijving. Net zoals de voorbije jaren houden we een collectieve sluiting van maandag 27 tot en met vrijdag 31 juli.

Inschrijven op de reservelijst doe je via I-school. Let op, het gaat nog niet om een definitieve inschrijving. We informeren alle ouders van zodra we duidelijkheid hebben over de manier waarop we tewerk kunnen gaan. Omdat het over een inschrijving op de reservelijst gaat, kan je deze later nog gratis annuleren.

Nog nooit gebruik gemaakt van de buitenschoolse kinderopvang?

Meld je aan via: https://www.gemeentemol.be/thema/3910/aanmelden-van-nieuwe-kinderen-buitenschoolse-kinderopvang. Onze medewerkers zullen een account voor je aanmaken, zodat je alsnog kan inschrijven.

Grote onduidelijkheid

Omwille van de grote onduidelijkheid over de manier waarop we kinderopvang in de zomermaanden mogen organiseren, werd de inschrijvingsdatum al met een maand uitgesteld. Ook op dit moment hebben we nog steeds veel vragen: mogen kinderen uit verschillende contactbubbels samen opgevangen worden? Moet de opvang doorgaan op verschillende locaties met kleine groepen? Worden andere vrijetijdsactiviteiten geannuleerd waardoor de druk op de kinderopvang groter wordt?

Noden kennen

Ondanks de grote onduidelijkheid besliste de dienst buitenschoolse kinderopvang om toch al te starten met de inschrijvingen. Op die manier krijgen we een zicht op de noden. Van zodra er meer duidelijkheid is, proberen we – rekening houdend met de richtlijnen – ons aanbod te organiseren.

Meer info: dienst buitenschoolse kinderopvang, 014 33 15 72, bkomol@gemeentemol.be