Naar inhoud
Gemeente Mol

Kinderfietstocht ‘Lot en Bot’ weer terug van weggeweest: ga op speurtocht!

Lot en Bot op zoek naar gouden zandkorrel
woensdag 20 mei 2020

Ook deze zomer zoek je samen met Lot en Bot naar de gouden zandkorrel. Deze gratis kinderfietstocht van 16 kilometer zit boordevol toffe opdrachtjes waardoor er van verveling geen sprake kan zijn! Onderweg beleven mama’s en papa’s, oma’s en opa’s en vooral de kindjes grote avonturen. Ideaal om gewoon in onze eigen gemeente te genieten, wat ook de filosofie is waar we deze zomer mee aan de slag gaan: ZEN in Mol! Je downloadt de zoektocht op www.visitmol.be/goudenzandkorrel

Als je op zoek bent naar een perfect zomers uitstapje met de kids, moet je niet verder zoeken.

Het verhaal
Wist je dat Lot & Bot op zolder een heel oud dagboek van hun overovergrootvader Sus hebben gevonden? Sus heeft nog mee de kanalen in onze gemeente uitgegraven! In het dagboek lezen ze dat hij tijdens het graven in het witte zand één schitterende gouden zandkorrel vond. De allermooiste zandkorrel van de wereld. Sus nam de zandkorrel mee naar huis om hem te tonen aan zijn vrouw. Op een warme zomernacht werd de zandkorrel gestolen uit het huis van Sus. Helaas heeft hij hem nooit teruggevonden. In het dagboek dat Lot & Bot hebben gevonden staan wel aanwijzingen om de dief te pakken te krijgen. Gaan jullie mee op zoek naar de gouden zandkorrel?

Zomercampagne ‘Zen in Mol’
Deze fietstocht is het eerste initiatief van onze nieuwe zomercampagne ‘ZEN in Mol’: de kleine genietmomentjes staan centraal. Via talrijke initiatieven laten we toeristen, bezoekers uit de eigen streek en onze inwoners volledig coronaproof onze prachtige gemeente ontdekken. Hiervoor werken we nauw samen met onze handelaars, horeca-uitbaters, landbouwers en logiesverstrekkers.

Tikkeltje aangepast
Uit voorzorg voor het coronavirus, pasten we een paar opdrachtjes aan. Denk er zeker aan om handgel mee te nemen, zo kan je op het einde het slot met ontsmette handjes openmaken en weer veilig achterlaten voor de volgende.

Meer info:dienst toerisme, 014 33 07 85, toerisme@gemeentemol.be