Naar inhoud
Gemeente Mol

Dag van de interculturele dialoog: 130 nationaliteiten uit MooiMol in de kijker

1405 internationale dag van de culturele diversiteit
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 19 mei 2020

Onze gemeente is zo divers als het aantal inwoners. We tellen maar liefst 130 verschillende herkomst-nationaliteiten. Van onze 37.015 inwoners hebben 4.026 mensen   een buitenlandse afkomst. Reden genoeg om hier even bij stil te staan op donderdag 21 mei. 21 mei is immers de internationale dag van de culturele diversiteit. De wereld binnen MooiMol is diverser dan je zou denken.

Nederlanders, Polen en Duitsers vormen samen de grootste groepen als we de 130 nationaliteiten in onze gemeente onder de loep nemen. Als we kijken naar buitenlandse herkomst – dat wil zeggen dat de geboortenationaliteit of de nationaliteit van de ouders niet-Belgisch is – vormen Nederlanders nog altijd de grootste groep, gevolgd door Turkije en Azië (van Japan, over Indië tot Irak).

Wegwijs maken
In MooiMol maken we dagelijks mensen wegwijs in ons land en in onze gemeente. Nieuwkomers volgen een vormingsprogramma dat bestaat uit lessen Nederlands, maatschappelijke oriëntatie en loopbaanoriëntatie. Corona houdt hen niet tegen om bij te leren. De lessen Nederlands en maatschappelijke oriëntatie lopen online verder. Ook in de vrijwilligerswerking digiTAAL en Het Kompas gaan online verder. De twaalf vrijwilligers van digiTAAL gaan wekelijks in interactie met 45 nieuwkomers.

Nieuwkomers ondersteunen?
Wil jij nieuwkomers wegwijs maken en/of ondersteunen bij het leren van het Nederlands? Bekijk dan onze talrijke projecten op www.molvrijwilligt.be of neem contact op met de dienst samenlevingsopbouw op het nummer 014 33 16 22, samenlevingsopbouw@gemeentemol.be.

Meer info: dienst samenlevingsopbouw, 014 33 16 22, samenlevingsopbouw@gemeentemol.be