Naar inhoud
Gemeente Mol

Verslag bewoners wzc Ten Hove van 11 tot 17 mei

maandag 18 mei 2020

Maandag 11 mei

“WIE STAAT ER ALTIJD VOOR JOU KLAAR? DAT IS TOCH JE MOEDERTJE!”

Daarom worden zij vandaag en morgen extra in de watten gelegd.

Op de Rode Avondgloed zat de sfeer er al onmiddellijk in en werd er na het snoepertjesbord door enkele bewoners een dansje geplaceerd. Op de Gele Zonnestraal genoten ze op een iets rustigere manier van al dat lekkers.

SATURDAY NIGHT FEVER: dat was het thema van ons café op de Blauwe Wolk vandaag. Overal vrolijke gezichten als we in ware ‘dico style’ de kamer binnen kwamen.

Niet zachtjes zoals we gewoon zijn maar met de nodige disco muziek op de achtergrond.

Bewoners zijn zo blij dat ze ons zien en laten hun dankbaarheid duidelijk horen. Wat doet dit deugd!

Een bewoonster vertelde ons dat ze, vanuit haar bed, op maandag avond wacht tot ze de muziek hoort want ze weet dat we eraan komen.

Wij weten ondertussen…… ook als je al wat ouder bent, hoeft het niet altijd zo serieus te zijn. Af en toe eens gek doen, brengt jeugdigheid, stimuleert de hersenen en maakt stoffen vrij in ons lichaam die ons gelukkig maken.

Wat zal het thema volgende week weer zijn ????????

Dinsdag 12 mei

Ter gelegenheid van MOEDERDAG (voorbije zondag) was het de beurt aan de groene oase en de blauwe wolk om dit ook hier in huis te vieren .

De tafel ‘s middags werd voorzien van een mooie placemat met een bloempotje als geschenk en een moederdagkaart.

In de namiddag kregen ze, om lekker verwend te worden, ook nog een heerlijk snoepertjesbord.

Tip: aan de ramen van hun kamers kan je nu van buiten uit zien, welk soort moeders we hier zoal in huis hebben. En geloof het of niet maar hier in Ten Hove wonen “de allerliefste/ de geweldige/ de echte top/ moeders … en één daarvan is die van jou.

Woensdag 13 mei

Vandaag werd er heel hard gebrainstormd over de bezoekregeling voor familieleden. Want zoals jullie weten zullen we vanaf 18 mei bezoek ontvangen in de cafetaria. In de eerste week komen de partners aan bod, bij wijze van proefkonijnen. De week nadien komen de andere bewoners aan de beurt.

Donderdag 14 mei

Heel de week was er weer de babbelhut, die wel echt succes heeft. Er wordt dan lief en leed gedeeld en we sluiten altijd af met een gooi-kus en de belofte tot de volgende keer, met de hoop op een echte omhelzing en een kus. Maar daarvoor moeten we nog even wachten tot we groen licht krijgen, dus zoals onze vader altijd zei; ‘geduld is een schone deugd’.

De babbelhut kreeg vanmiddag ook een update. Via het cultuurcentrum kregen we een micro zodat het gebruik van de telefoon wegviel. Zoals men zei in de nieuwbrief: het leek alsof het raam, figuurlijk, verdween.

Het werd door alle gebruikers die dag als heel positief ervaren.

Vrijdag 15 mei

Weer werden we vandaag getrakteerd op een optreden van de harmonie van Millegem. Op verschillende afdelingen waagden bewoners zich aan een voorzichtig dansje. Wat deed dit deugd.

We hebben ook al vernomen dat ze zeker nog eens gaan terug komen.

Ze zijn zeker en vast welkom!

Zaterdag 16 mei

Onze café ronde bij Cor en Ona was weer op de rode avondgloed. En ze zagen ons daar allemaal graag komen. De ene een gewoon biertje, de ander ne Leffe blond of bruin, een rood of een wit wijntje of gewoon iets fris, het vloeide allemaal goed binnen. En de bewoners en begeleiders zongen goed mee met de liedjes uit de oude doos. Hier en daar wel een beetje uit de toon maar lag dat aan de zangers of aan het gehoor?

Zondag 17 mei

Hoe leuk dat bewoners op de Gele Zonnestraal je al zitten op te wachten. Dit keer konden we nog eens genieten van een frisse pint op het terras.

Na deze corona tijd weten we toch 1 ding: mensen gelukkig maken moet zeker niet altijd met de grootste dingen.

Vriendschapsbanden tussen bewoners onderling en tussen bewoners en personeel worden alsmaar sterker.

Weer een reden om de volgende week met veel goede moed terug te starten.

Tot volgende week!