Veilig naar de dinsdagmarkt, ook jouw verantwoordelijkheid vanaf 26 mei

Veilig naar de dinsdagmarkt
donderdag 14 mei 2020

De Nationale Veiligheidsraad besliste op 13 mei om reguliere markten in openlucht, mits de nodige maatregelen, vanaf 18 mei weer toe te laten. Onze dinsdagmarkt herstart op 26 mei. Dit geeft ons de nodige tijd om de markt goed voor te bereiden in samenspraak met de marktkramers. Let op! Marktkramers mogen hun producten weer aanbieden, maar voorlopig is de dinsdagmarkt (nog) geen sociale ontmoetingsplaats voor een gezellig uitstapje! Veilig naar de dinsdagmarkt is ook jouw verantwoordelijkheid! Over de heropstart van de dieren- en boerenmarkt op zondag is er momenteel nog geen duidelijkheid.

Door de nieuwe versoepelingen mogen reguliere (wekelijks, tweewekelijks of maandelijks) markten in openlucht vanaf 18 mei weer plaatsvinden. Eenmalige rommelmarkten of antiekkramen horen daar niet bij. Momenteel zijn de gedetailleerde richtlijnen voor een veilige marktorganisatie nog niet gekend, waardoor een heropstart op dinsdag 19 mei organisatorisch onhaalbaar is.

Maatregelen
Zowel het gemeentebestuur als de marktkramers staan voor een uitdaging om de dinsdagmarkt vanaf 26 mei volgens de coronamaatregelen te organiseren. Een maximum van 50 kramen, de veiligheidsvoorschriften rond de fysieke afstand en hygiënische maatregelen,… vragen om constructief overleg en duidelijke acties voor zowel de marktkramers als de bezoekers.

Marktbezoek gepland?

• Ziek? Blijf thuis. Bel je huisarts
  • Kom enkel als het echt nodig is
  • Kom zoveel mogelijk alleen
  • Hou overal 1,5 meter onderlinge afstand
  • Volg het aangegeven parcours
  • Was of ontsmet regelmatig je handen
  • Hou je marktbezoek zo kort mogelijk
  • Mondmaskers zijn aangeraden

Niet-reguliere markten verboden
Niet-reguliere markten, zoals een rommelmarkt, jaarmarkt of avondmarkt, vallen onder de categorie ‘evenementen’ en blijven voorlopig verboden.

Meer info: dienst lokale economie, 014 33 08 98, lokale.economie@gemeentemol.be