Bezoekersregeling woonzorgcentrum ten Hove vanaf 18 mei

20200428_114612
woensdag 13 mei 2020

Vanaf maandag 18 mei breiden de bezoekersmogelijkheden in ons woonzorgcentrum uit. We volgen hiermee de richtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Er komt dus naast de babbelhut een extra bezoekersmogelijkheid.

De afspraken

Wie komt op bezoek?

• De bewoner bepaalt wie op bezoek komt. Als de bewoner de keuze zelf niet kan of wil maken, bepaalt de eerste contactpersoon wie op bezoek mag komen.
  • Vanaf maandag 18 mei zijn enkel de partners van bewoners welkom.
  • Vanaf maandag 25 mei zijn ook andere mensen welkom.

Wanneer gaat het bezoek door?

• Bezoek gaat enkel door op weekdagen, na afspraak.
  • We voorzien per bewoner maximum één bezoek per week. De bewoner kan er voor kiezen om de volgende week een andere bezoeker te ontmoeten.
  • Twee bewoners van eenzelfde afdeling kunnen tegelijk deelnemen aan een bezoek.
  • Bezoek wordt per dag geregeld per afdeling, bijvoorbeeld maandag rode avondgloed, dinsdag groene oase, woensdag blauwe wolk, donderdag gele zonnestraal. We volgen hetzelfde schema als voor de babbelhut. We mixen nooit twee afdelingen op één dag.

Hoe lang duurt een bezoek?

• Een bezoek duurt maximum 30 minuten.
  • We voorzien 15 minuten tijd tussen de bezoeken voor ontsmetten.

Waar gaat het bezoek door?

• In de cafetaria van Ten Hove. Zo vermijden we bezoek op onze afdelingen.
  • We voorzien in de cafeteria vier bezoekerstafels. We zorgen voor voldoende privacy en een gezellige inrichting zodat het bezoek aangenaam verloopt.

Voorwaarden?

• Bezoek is alleen toegelaten als zowel bezoeker als bewoner gedurende 14 dagen voorafgaand aan het bezoek geen symptomen van corona vertoonde en niet positief testte.
  • Je mag niet op bezoek komen als je de afgelopen 14 dagen in contact bent geweest met iemand met een (vermoedelijke) coronabesmetting.
  • Er is geen bezoek mogelijk bij bewoners met een (vermoedelijke) coronabesmetting tot minstens 14 dagen na start van de symptomen en tot einde van de symptomen. Uitzonderingen worden beslist door de directie, na afstemming met de co├Ârdinerend en raadgevend arts en eventueel de bewoner.
  • Bij het binnenkomen wordt de lichaamstemperatuur van de bezoeker gemeten. Is deze hoger dan 37,5┬░ dan gaat het bezoek niet door.
  • Bezoekers dragen verplicht een mondmasker en brengen dit zelf mee.
  • Bezoek ontsmet de handen bij het binnenkomen in de cafetaria via het terras.
  • Fysiek contact is niet toegelaten. De afstand van 1,5 meter tussen bezoekers en bewoners wordt altijd bewaakt.
  • We zorgen voor een scheiding in plexiglas tussen bewoners en bezoekers.
  • Eten en drinken tijdens het bezoek is niet toegestaan.
  • Het uitwisselen van voorwerpen is niet mogelijk tijdens het bezoek.
  • Huisdieren zijn niet toegelaten.

De babbelhut

De babbelhut blijft bestaan. We verkiezen deze bezoekmogelijkheid:

• Als bewoners zich niet aan de afstandsregels kunnen houden en/of teveel overstuur zouden zijn bij bezoek in de cafetaria. Dit wordt in team besloten en gecommuniceerd naar familie.
  • Als dit de voorkeur heeft van de bewoner.
  • Bezoek aan de babbelhut blijft in totaal 15 minuten.

We wensen je een veilig en aangenaam bezoek toe.

Meer info: woonzorgcentrum Ten Hove, 014 33 16 00, wzctenhove@gemeentemol.be