Een bloeiend vetplantje voor elke ziekenhuismedewerker op dinsdag 12 mei

dinsdag 12 mei 2020

Op dinsdag 12 mei ontvingen alle medewerkers van het Heilig Hartziekenhuis Mol een plantje als attentie van het gemeentebestuur. Tijdens deze coronacrisis leverden alle ziekenhuismedewerkers fenomenale inspanningen voor onze inwoners. En dit blijven ze ook doen bij de ‘herstart’ van de normale werking van het ziekenhuis. Niet toevallig selecteerden we de ‘dag van de ziekenhuismedewerker’ als uitgelezen moment. We kochten hiervoor een 1.000-tal plantjes aan bij lokale handelaars.

We kozen voor een kalanchoe-plantje. Dit sterk bloeiend vetplantje symboliseert de enorme kracht en onverzettelijkheid van de ziekenhuismedewerkers de afgelopen maanden. Onze bloemisten plaatsten de plantjes op verschillende tijdstippen in de inkomhal van het ziekenhuis. Zo respecteerden we maximaal de coronaregels. Alle artsen en zorgmedewerkers (arts, verpleging, poets, techniek, keuken, vrijwilliger, stagiair, administratie,…) nemen op het einde van hun werkdag een plantje mee naar huis. Ze voelen zich in de bloemetjes gezet en zijn enorm blij met deze attentie.

Molse bloemisten

Om ook onze lokale economie te ondersteunen, bestelden we de planten bij onze Molse bloemisten: De Klaproos, Bloemen Valkenborghs, Florista, Edelweiss, Bloems en Vercauteren. We bedanken hen voor de snelle service en hopen dat we hen met deze bestelling een bescheiden hart onder de riem staken in deze moeilijke periode.

Attentie in de pijplijn

Ook de medewerkers van onze drie woonzorgcentra, Den Brand en De Witte Mol leverden de afgelopen weken – met groot succes - heel wat inspanningen om het virus buiten te houden. Ook voor hen zit een passende attentie in de pijplijn.

Meer info: volksgezondheid, 014 33 05 03, sportdienst@gemeentemol.be