Naar inhoud
Gemeente Mol

Verslag bewoners woonzorgcentrum Ten Hove van 4 tot 10 mei

maandag 11 mei 2020

Maandag 4 mei
Vandaag was er als activiteit op de rode avondgloed een kiennamiddag ingepland. Heel wat mensen deden mee. Er waren dan ook wel mooie prijzen te winnen. De winnaars waren natuurlijk heel blij maar de andere deelnemers genoten ook van een gezellige namiddag zonder coronazorgen. 

Op maandagavond is het altijd cafetariaronde op de blauwe wolk. En wat voor ene? Uitgedost in (soiré) nachtkledij met slaapmuts trokken ze samen met enkele bewoners, die ook in soiré waren hun drankkarretje door de gangen. Zo brachten ze elke bewoner een bezoek. Met enkele mensen werd er zelfs ook gedanst op de aangevraagde muziek die luid door de kamers klonk. Het personeel van dienst (ook mooi in thema) ondersteunde heel enthousiast dit hele gebeuren. Bij de vraag aan onze bewoners of ze hun bed aan ons zouden willen afstaan, was iedereen bereid om in hun eigen zetel te slapen. Ja, zo zie je wat een leuk publiek wij hier hebben. De mensen hebben er echt weer wel van genoten maar ook wij gingen heel voldaan naar huis.

Ondertussen zijn al heel wat bewoners jarig geweest zonder een dikke knuffel of kussen van familie. Binnen Ten Hove doen we er alles aan om deze dag toch wat speciaal te maken.

We zingen (ook al zijn ze al wat ouder….. toch vinden ze dit nog steeds leuk), zorgen voor mooie tafelversiering en 1x in de maand organiseren we een feestje met het bijhorende stukje taart.

Vandaag werd Josfien 90 jaar. De familie, op veilige afstand van elkaar, kwam haar een gelukkige verjaardag ‘zingen’. Zo werd deze verjaardag toch nog eentje om nooit meer te vergeten.

Dinsdag 5 mei
Onze tovertafel werd nog eens opgezet. Kinderliedjes zingen, puzzelen, voetballen, schilderen, zegswijzen herinneren,… het kwam allemaal aan bod. Je kan gewoon niet weerstaan om af en toe ook eens je arm of hand over tafel te zwieren. Wat doe je anders als er een voetbal je kant komt opgerold?!

12.30u Waren weer veel mensen op onze afspraak om mee te doen met de bewegingsactiviteit. Met dank aan al ons personeel die ons hierbij ondersteunt. Vandaag kwam er speciaal een leraar lichamelijke opvoeding  van KTA “Het Spoor” en personal coach; Jim, de bewoners hierin begeleiden.

Was het nu al staande of zittend maar iedereen deed zijn best om alle oefeningen mee te doen.

Al diegene die al wat ouder zijn kennen dan ook het spreekwoord; rust /roest.

In de namiddag was het gene koekenbak maar wafelenbak op de gele zonnestraal en de blauwe wolk. Evelien probeerde om de chocolade eitjes van Pasen in het deeg mee in te verwerken, en ja hoor dat lukte best. Of die van Jos, die mee hielp bakken, of die van Mieke de beste waren, dat moet je aan de proevers vragen. In beiden gevallen smaakten ze naar meer. Bij Karien was er de hulp van Leontien, die als echte wafelbakster haar kunsten liet zien.

De babbelhut met bezoek van de partners was ook weer een succes, allen waren ze getrouw op post.

Woensdag 6 mei
Het werd stilaan tijd om de moestuin in orde te brengen. Na veel vijven en zessen zijn we eindelijk aan plantjes geraakt, al was dat niet makkelijk in tijden waar iedereen zijn tuin in orde wil krijgen.

Op de Rode Avondgloed vond ik al snel heel wat helpende handen. Toen we langs het konijnenhok passeerden werd het al snel duidelijk dat de dames het niet oké vonden dat dit er zo vuil bij lag J

Dus eerst het konijnenhok proper maken voor we verder konden met ons werk.

Daarna werden de aardbeien en de tomaten in de moestuin (binnentuin) gezet.

Veel uitleg was er niet nodig. Expertise genoeg.

Hopelijk doet de zon haar werk en kunnen we snel van al dat lekkers proeven.

Na inspanning komt ontspanning…..

Wafels bakken  is toch voor jong en oud. Het weer was weer fantastisch en na heel wat puzzelwerk vonden we allemaal een plaatsje onder de parasol.

Niets is beter dan…………….. de geur van een vers gebakken wafel in de tuin met een gezellige babbel en liedjes van ABBA op de achtergrond.

Wat ach… het moet niet altijd schlagermuziek zijn.

Juliette nam het voortouw en zorgde ervoor dat ik enkel nog kon dienen voor de logistiek (de afwas dus J ). Je ziet dat oma’s en opa’s de kookboeken hebben opgeslagen in hun hoofd.

Het was een drukke maar aangename dag!

Donderdag 7 mei
Is het spreekwoord niet:  “je krijgt wat je verdient” ? Dan hebben we toch weer geluk gehad met het weer, de zon stond er prachtig bij. Meimaand is toch “de Mariamaand” en daarom hadden we een Mariaviering ingepland op het pleintje aan de terrassen. Deze werd voorgeleid door de pastoor en de tientjes werden door Mieke voorgebeden. Veel mensen van ons WZC maar ook de serviceflatsbewoners waren erbij om mee te bidden en er de kracht uit te putten om in deze moeilijk tijd te blijven geloven in een betere tijd. En geloof het … die komt er.

Ook zaten we in de namiddag nog gezellig in de tuin. De ene onder de paraplu, de andere genietend van de zalige zon, babbelend, mijmerend of een dutje doen, alles kon.

Vrijdag 8 mei
Op deze zonnige dag werden enkele zonnebloemen uitgepland, die hun eerste 10 cm hebben doorgebracht op het terras van de Gele Zonnestraal. Zo hopen we binnenkort zowel de binnentuinen, als de moestuin, versierd te zien met zonnebloemen.

Zo goed als elk zonnebloemzaadje is uitgekomen, er wachten nog vele jonge plantjes op hun nieuwe bestemming. Bedankt aan de tuinmannen van de Gele Zonnestraal!

In de namiddag werden de bewoners van de Groene Oase verwend in de binnentuin. Daar was het heerlijk vertoeven, een aangename temperatuur, zon op ons gezicht en een lekker drankje er bij. Een sangria, Duvel of tönissteiner, er was voor ieder wat wils!

Hier alvast een uitspraak van een bijna 100-jarige man “breng me maar wat je wilt, zolang het maar geen water is”.

Voor sommige bewoners was het jammer dat ze tegen 16.30u weer naar boven moesten, voor hun avondmaal.

Zaterdag 9 mei
Het begint een beetje een gewoonte te worden………….het café. En weer onder een stralende zon.

Vandaag was de Rode Avondgloed bij de gelukkige.

Zondag 10 mei
Vandaag werden we bewoners van de Gele Zonnestraal getrakteerd op een drankje. Ook hier was er nog sangria bij. Sommige bewoners vroegen zich af wanneer de voetbal ging beginnen, terwijl anderen een herkenbaar melodietje neuriede van “ik heb een huis met een tuintje gehuurd”… De sfeer zat er in, het was er weer gezellig.

De chiro van Millegem trakteerde onze moeders vandaag op een mooi boeketje bloemen. En op de foto’s te zien waren ze er heel blij mee.

Een super dankjewel aan al die lieve donaties.