Verslag bewoners woonzorgcentrum Ten Hove 27 april tot 3 mei

woensdag 6 mei 2020

Maandag 27 april

Ons eerste dag bezoek in de babbelhut voor de families van de gele zonnestraal was een groot succes. Veel familieleden en onze bewoners waren heel blij elkaar nog eens in levende lijve (wel gescheiden door glas) te kunnen  zien. Ze vonden het dan ook een prachtig initiatief. Onze missie van mensen nog eens bij elkaar te kunnen brengen was dan ook geslaagd en voor herhaling vatbaar.

’s Avonds was het op de blauwe wolk weer “de café ronde van Cor en Ona”  met keuze tot verschillende bieren, frisdranken en snoep. Deze keer was het “muziek op aanvraag” waarop we hier en daar wel eens een dansje lieten passeren. Diegene die al in soiré te bed lagen, kwamen er soms zelf uit om mee voor ambiance te zorgen. Van Bobbejaan Schoepen , Juul Kabas, Adamo en
Pink Floyd en Meat love, iedereen kan meegenieten want de muziek galmde door de gangen. Ja, je ziet aan de keuze van de muziek; we verjongen hier.

Dinsdag 28 april
Ook de familieleden van bewoners op de Groene Oase werden vandaag welkom geheten in de babbelhut.

Die blije gezichten zien….. daar doen we het voor en blijven we verder inzetten op het bezoek van de babbelhut.

Vandaag verjaardagsfeestje gele zonnestraal met maar 2 jarigen en een partner, het was heel knusjes en gezellig. De appeltaart met ijs werd gesmaakt en de cava liep goed binnen.

Ook op de Rode Avondgloed hadden we wat te vieren. Niet minder dan 5 jarigen waren er in de maand april. Er waren er die liever een stuk taart op de kamer kregen en die hebben er dan ook erg van genoten. Met de overige bewoners zaten we gezellig rond de tafel voor een rustige babbel en een lekker stukske ‘vlaai’ zoals Maria het zei.

Ook op de Groene oase zijn de jarigen gevierd. Het werd een rustig feestje met een gezellige babbel en een lekker hapje.

Ondertussen waren de noeste werkers bezig in de tuin met het planten van de bloemen die eerder die week werden aangekocht. De regen hield hen niet tegen, na regen komt immers zonneschijn.

Zodra de zon weer schijnt, zal de tuin er fleuriger uitzien.

Woensdag 29 april
Bewoners van de Blauwe Wolk keken vandaag reikhalzend uit naar het bezoek van hun familielid. En wat deed dat deugd! De babbelhut werd ook vandaag opengesteld voor familieleden van bewoners Blauwe Wolk.

Het was voor sommigen een emotioneel weerzien.

Hier en daar hebben we wat bewoners bevraagd naar waar zij nood aan hebben in deze corona tijd. Overwegend kwam toch naar voor dat ze nood hebben aan het contact met familie.

Dus organiseren we vanaf om de 2 weken onze babbelhut voor familieleden.

Op de Gele Zonnestraal werd er gezongen. Verschillende Vlaamse artiesten zijn de revue gepasseerd. Vooral de oude klassiekers werden vrolijk meegezongen, hier hadden we zelfs onze tekstboeken niet voor nodig!

Donderdag 30 april
De babbelhut voor de Rode Avondgloed. Dat stond er vandaag op het programma. Deze familieleden konden hun bewoners al wel eens zien daar de ramen maar het is toch nog anders als je hen van dichtbij ziet.

Ze werden al direct uitgenodigd voor een volgende afspraak.

Verder werd er achter de schermen hard gewerkt aan een kleine verrassing voor de familie. Deze week ergens zal dit in de bus vallen.

Vrijdag 1 mei, dag van de arbeid
Maar ons café ging weer wel op pad. Vandaag kwam de Groene Oase aan bod.

We worden het al goed gewoon…. Met een hapje en een drankje het weekend inzetten.

Verkleed als 2 omaatjes hadden we er weer een gezellige boel van gemaakt.

Zaterdag en zondag 2 en 3 mei

Altijd weer gezellig. Café Cor en Ona weer op toer. Dit weekend op de Rode Avondgloed en de Gele Zonnestraal.

Het eerste weekend dat we niet buiten kunnen zitten op de Rode Avondgloed. Maar niet getreurd, ook binnen smaakt de kaas en de salami met een lekker wijntje.

Op de Gele Zonnestraal zitten ze ons al op te wachten en krijgen we naar onze voeten als we te lang wegblijven.

We nemen hier ook onze tijd om iedereen een gezellige namiddag te doen beleven. Iemand met slikmoeilijkheden? Geen probleem…. Wij dikken dat Kriekske wel wat in J

Sommige bewoners op de Gele Zonnestraal stelden voor om de koffie van de namiddag af en toe te vervangen door eens een lekker fris pintje. Moet kunnen toch?  We geven de wensen alleszins door aan de afdeling.

Ik denk dat iedereen ons graag ziet komen.

Ondertussen kregen we ook het bericht dat niemand van de bewoners positief getest is op Covid 19. En natuurlijk mag dat dan gevierd worden!

Enkele weetjes

• - Deze week konden we 95 bewoners blij maken met een bezoek van hun familielid.
  • - Van de seniorenraad en anonieme weldoeners kregen we iPad’s. Deze werden al goedgekeurd door enkele bewoners.
  • - Dat Leontine Meeus van de Blauwe wolk leuke tussenstukjes maakt voor de mondmaskers zodat de rek minder pijnlijk aanvoelt achter de oren. Veel personeelsleden zijn al langs Leontine haar kamer gepasseerd om heel lief een tussenstukje te vragen. Ze heeft al een heel mooi aanbod gemaakt!

Meer info: woonzorgcentrum Ten Hove, 014 33 16 00, wzctenhove@gemeentemol.be