Naar inhoud
Gemeente Mol

Nog enkele dagen en onze 20% kortingsbon is volledig uitverkocht

Kortingsbon
maandag 4 mei 2020

Als de verkoop nog enkele dagen het huidige ritme aanhoudt, dan is onze 20% kortingsbon volledig uitverkocht voor de heropening van alle winkels op 11 mei. In dat geval bereiken we met maar liefst 20.000 verkochte kortingsbonnen een onverhoopt succes. De kortingsbonnen zijn in totaal goed voor 240.000 euro extra omzet voor onze getroffen Molse handelaars. De bons worden zo snel mogelijk na de verkoop uitbetaald aan de handelaars, waardoor we hen maximaal doorheen de moeilijke sluitingsperiode helpen. Het gemeentebestuur investeerde 40.000 euro in dit project. Dit bedrag werd gebruikt voor de korting.

Op dit moment is al 86% van de beschikbare kortingsbonnen voor onze lokale handelaars verkocht. Gemiddeld verkochten we 1.500 verkochte bons per dag. Op vrijdag 24 april, de dag van de nationale veiligheidsraad, noteerden we een recordverkoop van 2.291 bons.

Al 20  handelaars hebben het maximumbedrag van 3.600 euro bereikt en zijn dus uitverkocht. Om een eerlijke verspreiding te garanderen, voorzagen we voor elke handelaar 300 kortingsbons. Op www.molblijftwinkelen.be vind je nog 108 handelaars waarvoor je nog enkele dagen een kortingsbon kan kopen. Je steunt hen meteen financieel én jij kan achteraf met 20% korting gaan shoppen!

Waarom dit project?
In april startte het gemeentebestuur met de 20% kortingsbon. Voor elke bon van 10 euro die je voor een Molse handelaar kocht op molblijftwinkelen.be, deed het gemeentebestuur er 20% (of 2 euro) bovenop. Het geld word meteen doorgestuurd naar de handelaar en de koper kon achteraf met z’n bon gaan shoppen.

Heropstart op 11 mei
Momenteel zijn onze handelaars achter de schermen aan de slag met de heropstart van hun winkel. Vanuit het gemeentebestuur ondersteunen we hen maximaal met de nodige informatie en stellen we in de loop van de week communicatiemateriaal ter beschikking. Samen maken we zo onze doelstelling ‘veilig winkelen in MooiMol’ waar.

Meer info: dienst lokale economie, 014 33 08 98, lokale.economie@gemeentemol.be