Naar inhoud
Gemeente Mol

Ook geen enkele bewoner van woonzorgcentrum Witte Meren besmet met corona

Cijfers Witte Meren
maandag 4 mei 2020

Ook van woonzorgcentrum Witte Meren is geen enkele bewoner besmet met het coronavirus. Dat blijkt uit de coronatesten die eerder deze week bij alle bewoners werden afgenomen. Witte Meren informeerde vandaag alle bewoners en familieleden. Dit uitstekende resultaat is – na de berichtgeving gisteren over Ten Hove - de tweede mooie opsteker in onze gemeente. Het is eerst en vooral een mooie pluim voor alle medewerkers van Witte Meren die de afgelopen weken enorme inspanningen hebben geleverd.

Ook bij de medewerkers werden preventief coronatesten afgenomen. Net zoals bij Ten Hove testte ook in Witte Meren uiteindelijk één medewerker positief. De medewerker is sinds de kennisname van het resultaat thuis en gaat pas opnieuw aan de slag wanneer alle risico op besmetting geweken is.

Uitstekend werk!
Het zeer lage besmettingscijfer onder de medewerkers en de schitterende resultaten bij de bewoners, bewijzen dat Witte Meren de richtlijnen en beschermingsmaatregelen uitstekend opvolgt. Deze mooie resultaten bij medewerkers en bewoners liggen ver onder de gemiddelden in vergelijking met de Vlaamse woonzorgcentra.

Andere woonzorgcentra

Ook in Hemelrijck– het  derde woonzorgcentrum in onze gemeente – worden in deze periode alle bewoners getest. Wanneer we als gemeentebestuur ook deze resultaten ontvangen en mogen communiceren, zullen we meteen het nodige doen.

Meer info: woonzorgcentrum Witte Meren, 014 31 58 61, info@wzcwittemeren.be