Naar inhoud
Gemeente Mol

Met de auto naar een startpunt om te wandelen? Binnen onze politiezone mag het!

Met de auto gaan wandelen
maandag 4 mei 2020

Autoverplaatsingen door inwoners om te gaan wandelen in Mol, Balen en Dessel worden door onze politie als een ‘redelijke verplaatsing’ beschouwd. Dat hebben de betrokken gemeentebesturen afgesproken met de politiezone. De afspraak betekent concreet dat elke inwoner van Mol, Balen en Dessel naar elk wandelstartpunt in één van de drie gemeentes mag rijden.

Met deze duidelijke afspraak nemen de drie gemeentebesturen grotendeels de onzekerheid weg rond de term ‘redelijke verplaatsing’. Deze term geldt momenteel voor verplaatsingen met de auto naar een startpunt om te wandelen.

We kunnen uiteraard geen enkel uitspraak doen over verplaatsingen voor wandelingen buiten de politiezone. De beoordeling of het al dan niet redelijk is, moet in die situaties gebeuren door politie-inspecteurs buiten de betrokken politiezone.

Versoepeling exitstrategie
Vanaf 4 mei mag je wandelen, fietsen of contactloos sporten in openlucht. Ook een recreatieve motorrit valt hieronder. Dit mag alleen, met je gezin of met twee dezelfde personen waarbij je 1,5 meter afstand respecteert. Je mag met je auto naar de noodzakelijke sportinfrastructuur of de startplaats van een wandeling rijden. Voor een wandeling geldt de term ‘redelijke verplaatsing’. Toeristische uitstappen of activiteiten zijn niet toegelaten. Na de wandeling rijd je meteen terug naar huis.

Te druk?
Is het te druk op het vertrekpunt van je wandeling? Ga elders wandelen of kom later terug.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 07 11, 2400@gemeentemol.be