Geen enkele bewoner van woonzorgcentrum Ten Hove besmet met corona

Opluchting Ten Hove
zaterdag 2 mei 2020

Tot onze grote opluchting is geen enkele bewoner van woonzorgcentrum Ten Hove besmet met het coronavirus. Dat blijkt uit de coronatesten die eerder deze week bij alle bewoners werden afgenomen. Vandaag informeerden we alle betrokkenen over het resultaat en werden ook de familieleden telefonisch op de hoogte gebracht. Dit uitstekende resultaat is een bijzonder mooie opsteker voor alle medewerkers die de afgelopen weken enorme inspanningen hebben geleverd.

Woensdag 29 april werden alle bewoners getest op corona. De testafname verliep zeer vlot. Een halve week eerder ondergingen alle medewerkers al preventief een test. Van deze 134 personeelsleden testte uiteindelijk één medewerker positief. Deze collega vertoonde geen ziektesymptomen op het moment van de test. De medewerker is sinds de kennisname van het resultaat thuis en gaat pas opnieuw aan de slag wanneer alle risico op besmetting geweken is.

Uitstekend werk!
Het zeer lage besmettingscijfer onder de medewerkers en de schitterende resultaten bij de bewoners, bewijzen dat Ten Hove de richtlijnen en beschermingsmaatregelen uitstekend opvolgt. Deze mooie resultaten bij medewerkers en bewoners liggen ver onder de gemiddelden in vergelijking met de Vlaamse woonzorgcentra.

Andere woonzorgcentra

Ook in Hemelrijck en Witte Meren – de twee andere woonzorgcentra in onze gemeente – worden in deze periode alle bewoners getest. Wanneer we als gemeentebestuur van de betrokken directies de resultaten ontvangen en mogen communiceren, zullen we meteen het nodige doen. De preventieve testen van de medewerkers waren ook in deze twee woonzorgcentra uitstekend met geen vastgestelde besmettingen.

Meer info: woonzorgcentrum Ten Hove, 014 33 16 00, wzctenhove@gemeentemol.be