Naar inhoud
Gemeente Mol

Bewegingsprogramma #samenbewegen herhaald door groot succes

IMG_0934
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
dinsdag 28 april 2020

Door het grote succes van het bewegingsprogramma voor senioren #samenbewegen beslisten het gemeentebestuur en RTV om de lessen te herhalen. Vanaf 4 mei herbekijk je de lessenreeks. Stem dagelijks af op RTV om 10.30 of 15 uur en beweeg 15 à 20 minuten mee met onze sportcoach Marjan Kuppens. De lessen richten zich tot volwassenen en ouderen en kunnen eenvoudig uitgevoerd worden in de huiskamer. Mits wat aanpassingen zijn vele oefeningen ook mee te doen op je stoel!

Afgelopen weken ontvingen we van onze senioren kaartjes, mailtjes en telefoon met lovende reacties. Het beweegprogramma is dus een succes!

Bewegen is gezond

Het is heel belangrijk om voldoende te bewegen. Zeker tijdens deze coronacrisis waarin we veel thuis zijn. Je bent minder vatbaar voor virussen als je fit en gezond bent. Tijdens het programma geeft sportcoach Marjan Kuppens een bewegingssessie van vijftien tot twintig mintuutjes. Elke sessie start met een opwarming, gevolgd door oefeningen die je fit en gezond houden. Met #samenbewegen brengen we beweging naar de huiskamer van ouderen die thuis wonen, serviceflatbewoners, maar ook naar de bewoners van onze woonzorgcentra in onze regio.

Gebundelde krachten

#samenbewegen kwam tot stand dankzij een intensieve samenwerking tussen de afdeling jeugd en sport, de dienst seniorenplus en de Molse seniorenraad. Uiteraard was de realisatie onmogelijk zonder de inspanningen van RTV. Zowel het gemeentebestuur als RTV voorzien hiervoor de nodige financiële middelen.

Meer info: afdeling jeugd en sport, 014 33 05 10, sportdienst@gemeentemol.be